Fugl av Lisa Aisato

FuglTittel: Fugl
Forfatter og illustratør: Lisa Aisato
Utgitt på Gyldendal Barn & Ungdom 2013
Kilde: Biblioteket

Jenta studerer fuglene. Tenk å hoppe så lett fra grein til grein. Tenk å fly oppe mellom skyene. Og tenk å fly langt, langt vekk fra hele den mørke, kalde vinteren.

Dette er den første boken som samleses av norske bokbloggere. Den er blant bøkene på kortlista til Bokbloggerprisen 2013.
Se hjemmesiden til Norske Bokbloggere for fyldig informasjon.

Siden jeg selv ikke lenger har barn (men ungdom), og heller ikke jobber med barn – er dette en bok jeg langt fra hadde kommet til å plukke opp å lese helt av meg selv. Og derfor er det så fint å følge med på hva som skjer der ute, i bloggverdenen og ellers. Jeg innrømmer at jeg lurte på hvordan en barne(billed)bok kunne bli hyllet så til de grader som denne faktisk ble. Men nå har jeg lest den, og nå skjønner jeg.

Fuglillustrasjon

Fra forfatteren/illustratørens hjemmeside: www.aisato.no

Boken forteller en så mye dypere historie enn det teksten viser til. Lisas egne illustrasjoner forteller en historie bare i seg selv og tilfører så mye til teksten. Det blir en sår og lengselsfull fortelling om en jente som åpenbart ikke føler at hun passer inn der hun er og derfor ønsker seg noe annet.

illustr

Fra forfatteren/illustratørens hjemmeside: www.aisato.no

En vakker bok, både tekst- og billedmessig – som fortjener plassen sin på kortlisten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *