Før jeg faller av Lauren Oliver

før jeg fallerTittel: Før jeg faller
Forfatter: Lauren Oliver
Utgitt på Gyldendal Norsk Forlag 2012 (Ungdom)
Originialtittel: Before I fall (2010)
Oversatt av Hilde Stubhaug
Kilde: Lånt på biblioteket

«Kanskje dere har tusen morgendager, eller tre tusen, eller ti, så mye tid at dere kan bade i den, rulle rundt i den, la den gli som mynter mellom fingrene. Så mye tid at dere kan kaste den bort. Men noen av oss har bare i dag. Og sannheten er, man kan aldri vite.»

 

Baksideteksten på boka: 
Samantha Kingston har alt: en kjæreste alle misunner henne, tre fantastiske bestevenner og verden for sine føtter. På skolen er det en selvfølge at hun får det hun ønsker seg – fra det beste bordet i kantina til den beste parkeringsplassen. Fredag 12. februar lå an til å bli enda en dag i det gullkantede livet hennes.
Isteden skulle det bli den siste. Klokka 00.40 dør Sam. Livet hennes er slutt. Finito. Alt blir svart.
Men så ringer vekkerklokka, og det er den 12. februar. Igjen. Var alt bare et mareritt? Nei, uheldigvis ikke. Hun har fått en sjanse til. Sju sjanser, faktisk. I løpet av en uke opplever hun dødsdagen sin igjen og igjen, og for hver gang skjønner hun litt mer, og blir kanskje litt… klokere?

Jeg er så glad for at bøker ikke har noen aldersgrense. At en ungdomsbok ikke bare er forbeholdt ungdom, men som også voksne kan lese – og ELSKE! Dette er igjen en slik bok. Den forteller historien om en tenåring, en populær tenåring som er med i skolens regjerende gjeng – som gjennom å oppleve dødsdagen sin igjen og igjen går fra oppfatning om at alt kretser rundt seg selv og hennes nærmeste, oppdager hva som virkelig er viktig og forsøker å gjøre det rette.

Lauren Oliver skriver på en lett og innsiktsfull måte og retter søkelyser mot viktige temaer i ungdoms (og menneskers) liv – og jeg ble revet med fra første side og klarte nesten ikke å legge den fra meg før jeg var ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *