Fedrenes synder av Karin Slaughter

Fedrenes synderTittel: Fedrenes synder
Forfatter: Karin Slaughter
Utgitt på Cappelen Damm 2014
Originaltittel: Criminal
Oversatt av Gry Sønsteng
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Lucy kjente at hårene reiste seg litt i nakken. Hun visste ikke hvordan hun skulle beskrive følelsen. En del av henne var redd mannen, men på den annen side kunne hun ikke huske at hhun hadde snakket med en mann på den måten. Han så ikke på henne som om hun var en hore. Det virket ikke som om han var ute etter å kjøpe henne. Det var ingenting i blikket hans som tydet på at han var en trussel, men klokka var 2 om natten, og han befant seg i en gate der det meste stengte klokken 18 etter at alle de hvite hadde reist tilbake til forestedene.
Poenget var at ingen av dem hørte hjemme der.
«Søster.» Han tok et skritt fremover. Lucy ble sjokkert da hun så det bekymrede uttrykket hans. «Jeg vil ikke at du skal være redd for meg. Jeg lar Herren lede meg.»

Spesialagent Will Trent er forelsket, og han er i ferd med å legge sin vanskelige fortid bak seg. En fortid som ingen vet om, bortsett fra én eneste person… Men så forsvinner en lokal student, og Will blir av en eller annen merkelig grunn holdt utenfor etterforskningen av sin sjef, Amanda Wagner.
Han forstår ikke Amandas motivasjon, før de to støter på hverandre i et forlatt barnehjem, barnehjemmet som var Wills hjem flere tiår tidligere, da hans far satt fengslet for mord. Amandas første sak i karrièren hennes innhenter henne, og flettes sammen med Wills fødsel og opphav. De er nødt til å se på fortiden for å finne svaret på nåtidens gåter.

Dette er en parallelhistorie som foregår i nåtid og i 1975. I 1975 treffer vi en ung Amanda Wagner og hennes medsammensvorne Evelyn – de er kvinner i en politietat som ikke tar dem alvorlig, som ikke ser på kvinner som noe annet enn sekretærer – men begge kvinnene har sterk rettferdighetssans og gir seg ikke i forsøket på å finne svar da en rekke unge prostituerte, narkomane jenter forsvinner eller blir funnet døde.

I nåtid følger vi Will Trent, hans kjæreste Sara og Amanda idet nye jenter begynner å forsvinne, og Amanda gjør det hun kan for at Will ikke skal få vite sannheten.

Boken er godt skrevet, persongalleriet velkomponert og vi blir godt kjent med de involverte, noen av dem kjenner mange av oss allerede godt fra Slaughters tidligere bøker.
I politietaten anno 1975 møter vi et mannssjåvinistisk miljø som ikke gjør det spesielt enkelt å være kvinne med et ønske om å gjøre karriere – i en tid da en trenger signaturen til sin mann eller far for å kunne søke om kredittkort. Men vi møter sterke kvinner som gjør alt de kan for å nå drømmene sine.

Boka var spennende som en god krim, hadde historie som en god roman og viser oss en tid som ikke ligger så forferdelig langt tilbake.
Jeg synes aboslutt det var vel brukte timer å lese denne siste fra Karin Slaughter.

En tanke om “Fedrenes synder av Karin Slaughter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *