Enken av Fiona Barton

EnkenTittel: Enken
Forfatter: Fiona Barton
Utgitt på Cappelen Damm 2016
Originaltittel: The Widow
Oversatt av Carina Westberg
Kilde: Bibliotekbok

Du skjønner, mannen min mistet livet for tre uker siden. Ble påkjørt av en buss like utenfor supermarkedet. I det ene øyeblikket var han der, gikk og surmulte over at eg hadde valgt feil frokostblanding, i det neste lå han død i veien. Hodeskader, sa de. Uansett, han var død. Jeg ble bare stående og se ham ligge der. Folk sprang hit og dit og hentet tepper, og det var litt blod på asfalten. Men ikke så mye. Det ville han ha vært glad for. Han mislikte all slags søl.
Folk var veldig snille og greie og ville hindre meg i å se liket, men jeg kunne ikke si til dem at jeg var glad han strøk med. Nå var det lutt på det tullet hans.

Forlagets omtale: 
Jean Taylor er enken til avdøde Glen Taylor, som ble anklaget, men aldri dømt, fr kidnapping og trolig drap på en to år gammel pike. Da Glen ble påkjørt av en buss for dør, står Jean igjen som det eneste sannhetsvitnet. Den sørgende enken blir nedringt av journalister, som vil høre historien hennes. 
   Var ektemannen skyldig i det grusomme han ble beskyldt for? Og hva visste hun egentlig? Nå når hun endelig er fri, hvilken historie velger hun å fortelle?

Hvis jeg legger bort min mening, og manglende erfaring, om at koner bare ikke kan være så naive og blinde (hva vet vel jeg egentlig om det?), så er dette en greit og spennende historie.
Vi følger fortellingen fra forskjellige synsvinkler (enken, journalisten og etterforskeren) og fra to forskjellige tidsaspekter (da barnet forsvant, og etter at Glen Taylor er død). Sakte rulles sannheten ut, men uten de store overraskelsene og med en temmelig forutsigbar slutt.

Jeg ser at boken har fått strålende omtaler, men for min del havner ikke denne boken særlig lenger opp enn midt på treet – til det er den, som nevnt, altfor forutsigbar og lite overraskende.

Andre om boken:
Tom Egeland – VG
Cathrine Krøger – Dagbladet
Simen Ingemundsen – Boktimmy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *