Englefjær av Frode Eie Larsen

EnglefjærTittel: Englefjær
Forfatter: Frode Eie Larsen
Utgitt på Liv forlag 2015
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Jeg ser for meg vann, masse vann, og en frådende foss, uten at jeg aner hvorfor. Minnene er vasket bort, kanskje av det samme vannet? Jeg er åtte år, men husker bare noen få dager tilbake.
Alt før det…
…bare borte.
– Du har vært heldig, sier de til meg.
Stort annet sier de ikke, men jeg kan se på ansiktsuttrykkene at det er noe de ikke forteller. Jeg har spurt hvorfor, men de svarer ikke.
Sier bare:
– Gud må ha passet litt ekstra godt på deg.
Hva mener de egentlig med det?
Jeg vet ikke.
Tenker:
Kanskje Gud har valgt nettopp meg.
Men til hva?

Forlagets omtale: 
Det er november. Snøen har lagt et mykt, hvitt teppe over bakken og lyset fra gatelyktene tegner bleke lommer i mørket. Inne på rom 101 på Rekkevik sykehjem i Larvik står Eddi Stubb. Foran ham i sengen ligger Borgny Larsen. Død. I munnviken hennes skimter han så vidt en hvit fjær. En englefjær, tenker Eddi, fremdeles uvitende om at han snart skal finne enda en fjær, denne gangen i munnen på et lite barn. 
Klarer han å finne løsningen før flere liv går tapt?

Slik jeg ser det, er det største problemet når man skal skrive en bok og da kanskje spesielt krim, å finne på noe som ingen andre har skrevet om før. Denne gangen lykkes ikke Eie Larsen helt med dette, synes jeg. Dette gjorde at jeg rimelig tidlig i boken hadde klart for meg hvem som sto bak, og hvorfor vedkommende gjorde det… (Dette henger selvfølgelig også sammen med hvor mange bøker leseren har vært gjennom tidligere).

Når dette er sagt, vil jeg påpeke at dette langt fra er en dårlig bok – den er godt skrevet, og til tross for et (for meg) litt for kjent plot, leste jeg hele boken med glede.

En tanke om “Englefjær av Frode Eie Larsen

  1. Tilbaketråkk: Frode Eie Larsen - presentasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *