En femte årstid av Torkild Damhaug

En femte årstidTittel: En femte årstid
Forfatter: Torkild Damhaug
Utgitt på Cappelen Damm 2016
Kilde: Bibliotekbok

Guttungen skal tilbake til gården. Det er det han har ligget og tenkt på hele natta. Snart er han gammel nok til å bestemme selv. Og det er det han vil. Komme og bo der han hører hjemme. Mora hans er her, kan kan ikke se henne. Ikke ennå. En dag skal han få møte henne igjen.
[…] Den pene jenta må få kjenne frykten, være like redd som guttungen var i den fabrikkjelleren. Hun må se alt som skjer. Holde øynene hennes åpne. Først da kan guttungen leve her på gården.

Forlagets omtale:
Ann, Victor, Helene, Nicolai. Fire ungdommer som henger sammen. De prøver ut ting, og trår over noen grenser Noe de ikke burde ha gjort, var å stenge en klassekamerat inne i kjelleren på den nedlagte fabrikken nede ved elva, der det en gang skjedde en grusom ulykke.
   Kort tid senere er to av de fire ungdommene funnet døde, og den tredje forsvunnet.
   I denne nervepirrende thrilleren møter vi unge mennesker som blir drevet mot det fatale av krefter de ikke forstår. Vi møter en far som vil gjøre alt for å finne sin forsvunne datter. Og vi møter noen av ondskapens ansikter.

Torkil Damhaug holder kvaliteten på sine bøker oppe – det er alltid en glede å ta fatt på nye historier fra hans penn.
Også denne gangen blir vi med inn i ødelagte livene og konsekvenser av dette. Det jeg så på som smått forvirrende i starten (og som gjorde begynnelsen på boken litte granne treg) fikk sin logiske forklaring utover i boken.

Som alltid en herlig leseopplevelse!

Andre om boken:
Sindre Hovdenakk – VG
Pål Gerhard Olsen – Aftenposten
Fredrik Wandrup – Dagbladet
Bjørnebok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *