Elle melle av M.J. Arlidge

Elle melleTittel: Elle melle
Forfatter: M.J. Arlidge
Utgitt på Vigmostad & Bjørke 2014
Originaltittel: Eeny Meeny
Oversatt av Kirsti Vogt
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Sam sover. Jeg kan drepe ham nå. Ansiktet er vendt vekk fra meg – det ville ikke være vanskelig. Kommer han til å røre på seg hvis jeg beveger meg? Forsøke å stoppe meg? Eller kommer han bare til å være glad for at dette marerittet er over?
[…] Vi har bare vært her i ti dager (eller er det elleve?), og like fullt virker et vanlig liv allerede som et fjernt minne. Vi haiket hjem fra en konsert i London da det skjedde… […] vi var gjennomvåte og skulle til å snu da en varebil stanset. Inne i bilen var det varmt og trøt. Vi fikk kaffe fra termos. Lukten alene var nok til å gjøre oss i bedre humør. Smaken enda bedre. Vi visste ikke at det skulle være siste gangen vi smakte frihet.

En sterkt forstyrret person kidnappet personer i par og gir dem en et forferdelig ultimatum. Den ene må dø for at den andre skal overleve og slippe fri. Når dette er valget man har, kommer man til å gjøre seg selv til drapsmann, eller dreper man seg selv for å redde den andre?
Hva er forbindelsen mellom ofrene? Hva er det som driver gjerningsmannen? Er dette bare en syk lek, eller finnes det en forklaring på gjerningsmannens handlinger?

 

Dette er bakgrunnen for denne første boken til M.J. Arlidge (mann eller dame? Bevisst sjekket jeg ikke dette på forhånd, for å se om jeg klarte å finne det ut selv – jeg har enda ikke sjekket, men er veldig sikker på at det er en kvinnelige forfatter.)

Boken er den første i en serie med etterforsker Helen Grace i hovedrollen, og hvis dette er standarden til forfatteren så kan jeg nesten ikke vente på neste bok! Denne var super-hyper-spennende, ekkel og krypende skummel. Herlig psykologisk krim akkurat slik jeg elsker den. De valgene ofrene står ovenfor er grusomme, og den overlevendes ettervirkninger gjør at historien får en ekstra dybde.

PS: Har sjekket forfatterens kjønn, og det viser seg at han er mann. Min forutinntatthet fikk seg en alvorlig knekk der – jeg trodde pga menneskenes samhandling og diverse klisjeer som var med at dette var en kvinne…hmmm…

En tanke om “Elle melle av M.J. Arlidge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *