Du tilhører meg av Penny Hancock

Du tilhører megTittel: Du tilhører meg
Forfatter: Penny Hancock

Utgitt på Silke Forlag 2013
Originaltittel: Tideline (2012)
Oversatt av Lisa Vesterås
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Sonia er ofte ensom i huset ved elven i Greenwich i London, og Themsen har en merkelig tiltrekningskraft på henne. Det var der alt skjedde: eventyrene med Seb, kampen for å vinne oppmerksomheten hans – og det uhyggelige som hun ikke vil tenke på.
Men minnene forfølger henne fortsatt, og da Sonia slipper den unge Jez inn i sitt hjem veller minnene fra ungdomstraumet fram i henne. Hun vet at hun må redde Jez fra den stygge verdenen utenfor.
Han tilhører henne.

Når Jez kommer til Sonia mister den tilsynelatende avbalanserte og veltilpassede stemmelæreren sitt skjøre grep om virkeligheten. I hennes verden blir Jez og Seb den samme personen, og hun vet at det bare er hun som kan redde ham.
Mens familien leter desperat etter Jez, sitter han fanget hos Sonia. Vrangforestillingene hennes blir stadig farligere – hun har ikke tenkt å gi slipp på ham.

Historien i seg selv er spennende og gåten rundt hvem Seb var og hva som skjedde med ham gjorde at jeg ble ganske fenget av denne boken. Jeg blir trukket inn i Sonias vrengebilde av en verden og er nysgjerrig nok til å lese ut boka.

Men jeg sliter med troverdigheten til karakterene. Sonia kan jeg forstå; hennes tankesett og handlemåter kan godt forklares i psykisk sykdom – men de andre sliter jeg veldig med. Jeg finner det ikke naturlig at man reagerer på den måten som mange av menneskene i denne boka gjør, i slike situasjoner. Det blir bare irriterende med denne mangelen på troverdighet og det ødelegger dessverre mye av lesegleden for meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *