Dragen av Tom Kristensen

DragenTittel: Dragen
Forfatter: Tom Kristensen
Utgitt på Aschehoug Forlag 2008
Kilde: Bibliotekbok

Joachim hutrer da han kjente den kalde vårluften smyge seg inn under den tynne skjorten. Han heiste på skuldrene. Tennene klapret i munnen. Under den ene armen hadde holdt han TV-apparatet han hadde hatt på cella, i den andre hadde han kofferten. Foran ham gikk en kvinnelig fengselsbetjent.
[…] Ventet de i en bil på utsiden? Hvor mange var det? To? Flere?

Baksidetekst:
Etter fire år i fengsel er Joachim Jacklin endelig fri, men de venter fortsatt på ham der ute. Han vet at de vil følge med på hver eneste bevegelse han gjør, og de er livsfarlige.
Samtidig rømmer Dalila Taha fra Khartoum til Oslo. Hun har i lang tid arbeidet for Arve Magne Fehren – en høyt aktet leder av World Aid for People of Sudan. Dalila sitter på meget sensitiv informasjon om bistandskorrupsjon. I tillegg har hun opplysninger om at en sudansk krigsforbryter som massakrerte hennes familie, oppholder seg i Oslo under falsk identitet.
Alarmen går i kontorene til utviklingsminister Christer Holtedahl. Hans tanker kretser rundt én eneste ting: At Operasjon Drage aldri noensinne må bli avslørt!
Men en gutt på femten år og en metallkoffert skal komme til å endre alt…

Dette var mitt første møte med Tom Kristensen som forfatter, og spørsmålet er jo hvorfor i all verden jeg har ventet så lenge med å åpne hans bøker. Men det er jo ingen annen grunn enn at det er så mange bøker, og ENDELIG ble det hans tur!

Denne boken var utrolig spennende hele veien, Vi havner rett inn i en scene i Khartoum hvor den lokale militsen voldtar og dreper landsbybeboere. Der er handlingen satt, og vi skjønner at dette handler om mye mer enn en norsk mann på flukt fra uvenner i Norge.
Her er offentlige tjenestemenn og kanskje til og med det offentlige Norge involvert i hemmeligheter de for all del ikke ønsker skal ut i offentligheten, og da tas alle midler i bruk for å hindre dette.

Forfatteren presiserer at mye i DRAGEN ligger tett opp til en politisk virkelighet som er ukjent for mange.

Jeg kommer definitivt til å lese meg gjennom bøkene til Tom Kristensen, for dette ga virkelig mersmak!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *