Dokumentar, samfunn og politikk

Øyenvitner – rapport etter norske jøders hjemkomst fra konsentrasjonsleirene av Bjarte Bruland
Katalognr: 519
Pris: 79,-
Rett før klokken tre på ettermiddagen 26. november 1942 la «Donau» til kai på Vippetangen. Med 532 jødiske barn, kvinner og menn ombord. Kun noen få kom tilbake i live. Denne boken inneholder øyenvitneskildringer fra de hjemvendte, i form av rettslige avhør. 70 år etter deportasjonen utgir dokumentet i bokform for første gang.

Året uten sommer av Erika Fatland
Katalognr: 543
Pris: 129,-

En norsk tragedie av Aage Storm Borchgrevink
Katalognr: 545
Åris: 179,-

Dødens seilas av Kjell Ola Dahl
Katalognr: 546
Pris: 149,-
Henrik Johansen overtok Scandinavian Star fra amerikanske SeaEscape 30. mars 1990, men uten å betale for det. Selgeren utsatte betalingsfristen til fredag 6. april, og deretter, for siste gang, til mandag 9. april. Natt til 7.ble skipet påtent, og 159 mennesker døde i brannen. Johansen ble dømt som ansvarlig reder, og alle søksmål havnet dermed i dansk jurisdiksjon. Men SeaEscape fikk forsikringsoppgjøret. Norsk politi skulle etterforske mordbrannen, men ikke forsikringssaken, og brydde seg derfor bare om forløpet fram til tidspunktet da alle de omkomne allerede var døde. Flere timer etter dette, og lenge etter at politiets antatte gjerningsmann selv var død, må noen med nøkler og stor kjennskap til skipet ha sørget for å holde brannen gående. Kjell Ola Dahl går løs på en kriminalgåte fra virkeligheten: Han nøster i hendelsesforløp, tekniske rapporter, pengestrømmer og eierforhold, og peker på spor som aldri har vært etterforsket, profitører som aldri har blitt avhørt – og en mulig løsning på gåtene i saken.

Tilfellet Thomas Quick av Hannes Råstam
Katalognr: 573
Pris: 149,-

Hun ville jo ikke dø av Siren Henschien
Katalognr: 576
Pris: 129,-
Sommeren 2010 var super. Ragnhild har vært på ferie i Sverige med tante Betty og fått enda en ny venninne. I høstferien skal hun til Tyrkia med bestevenninnen. Nå nærmer det seg slutten av juli, og Ragnhild planlegger sin egen konfirmasjon. To dager etter, lørdag 31. juli, blir hun funnet død på en madrass i en kjellerleilighet. Bare 15 år gamme blir hun et av Norges yngste overdoseofre. «Vi tror vi svever, men du kan se at vi er kjørt», skrev Ragnhild i dagboken sin. I boken «Hun ville jo ikke dø» forteller journalist og seksbarnsmamma Siren Henschien den ærlige historien om hvordan en ung jente mistet seg selv til rus. Og hvordan «det store vi» sviktet da hun trengte oss mest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *