Død sjel av Birger Baug

Død sjelForfatter: Birger Baug
Utgitt på Aschehoug Forlag 2012
Kilde: Kjøpt selv

 

Klimaendringer vil forverre eksisterende problemer som fattigdom, sosiale spenninger, miljøødeleggelser, ineffektivt lederskap og svake politiske institusjoner. (Thomas Fingar, 2008)

En kvinne blir funnet drept i et prøverom i Oslos mest eksklusive klesbutikk. Hun har fått halsen skåret over og er hengt opp etter et tau.
Dagen etter går en kvinne inn i Bergens mest ekslusive klesforretning og skyter de seks kvinnene som er der. Flere av dem dør.
Kan det være en sammenheng mellom disse hendelsene, og hva kan motivet være? Er det terror? Teorien blir styrket når en bombe går av i samme type klesbutikk i Trondheim!

Hun begravde hodet i armene igjen, i samme øyeblikk som hun kjente en brå, stikkende smerte i korsryggen. Det sto altså noen bak henne også. Så fikk hun et hardt spark i skinneleggen. Det gjorde forferdelig vondt. Noe som brakk? Hun kjørte ansiktet av all kraft inn i armene sine, for å beskytte mest mulig av hodet. Tårene begynte å renne. Ville bare glemme, besvime på nyt. Hvorfor gjorde de dette her?
I stillheten hørte hun gjenklangen i sin egen stemme. Hadde hun sagt det siste høyt? Nå sparket de igjen. Alle sparket. Hun hørte at hun ynket seg, så forsvant den siste, lille kimen av lys som hadde nådd henne mellom armene.

Dette er tredje bok om Halvor Heming og teamet hans. Den kan leses enkeltstående, men passasjene om Halvors nye liv på Vega må man kanskje ha lest de andre bøkene for å forstå fullt ut. I hvert fall ødela det for meg mye av den intense spenningen som begynnelsen av boken hadde.

Men bortsett fra det, er boken veldig bra. Den tar opp et viktig tema i dagens globale samfunn, og peker på viktige faktorer i det fokus vi skulle hatt, istedet for det de fleste av oss har.

Personene er troverdige, språket godt og har god framdrift. Passasjene om Sofi er fantastisk intense, spennende og klaustrofobiske – rett og slett litt ekle… og slik liker jeg!

Som sagt er dette tredje bok i en serie, og jeg likte denne boken såpass godt at jeg allerede har gått til anskaffelse av de to første!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *