Den niende graven av Stefan Ahnhem

Den niende gravenTittel: Den niende graven
Forfatter: Stefan Ahnhem
Utgitt på Aschehoug 2016
Originaltittel: Den nionde graven 
Oversatt av Henning Kolstad
Kilde: Bibliotekbok

Mange vil bli forferdet over handlingene mine. Noen vil oppfatte dem som en hevn for all den uretten som har vært begått. Andre vil oppfatte dem som en usannsynlig lek for å gjøre narr av systemet og vise hvor langt en kan gå. Men det store flertall vil være rørende enige om at det hele er et svært sykt menneskes gjerninger.
Alle vil ta feil…

Forlagets omtale: 
I et vinterkaldt Stockholm har Sveriges justisminister forsvunnet sporløst på den korte veien mellom Riksdagen og en ventende bil. Fabian Risk kalles inn for i hemmelighet å etterforske justisministerens forsvinning. 
   Omtrent samtidig blir konen til en kjent dansk tv-personlighet funnet myrdet i luksusvillaen nord for København. Dunja Hougaard leder etterforskningen som fører henne over sundet til Sverige. 
   Fabien og Dunjas spor krysser hverandre i et iskaldt Skandinavia der de dras stadig dyere inn i en konspirasjon som viser seg å være verre enn noen av dem hadde kunnet forestille seg. 
   Fabian er alt annet enn en lagspiller. Han nekter å følge regler som kan hindre ham i å løse saken.

Dette er saker – gode saker.
Relevant handling og spenning hele veien. Troverdige karakterer, godt språk og et alvorlig og viktig bakteppe. En gjerningsmann med et motiv som betyr noe (les: h*n er ikke bare gal for å få en ende på historien).

Med sine over 600 sider fant jeg ikke ett eneste dødpunkt, og jeg leste og leste – både hjemme, på café («ja, jeg kan gjerne kjøre og vente på deg jeg – skal bare putte boka i veska») – dette er rett og slett grunnen til at jeg leser bøker.

En tanke om “Den niende graven av Stefan Ahnhem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *