Den blinde guden av Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsen

Den blinde gudenTittel: Den blinde guden 
Forfatter: Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsen
Utgitt på Cappelen Damm 2013
Kilde: Bibliotekbok

«Bra», sa stemmen i telefonen. «Nå gjør du nøyaktig som du får beskjed om. Vi holder denne linjen åpen til vi er ferdige. Hvis du finner på noe tull, dør hun.»
Bak den hese stemmen kunne Sigve høres Agnes’ skjelvende pust, akkurat slik hun pustet inn i øret hans når de elsket. Han tenke at mannen måtte holde ansiktet sitt helt inntil hennes, kanskje kinn mot kinn, mens han samtidig holdt knivbladet mot halsen hennes.

Et usedvanlig brutalt ran mot en tellesentral i Bergen ender med drap. Edvard Matre og hans kolleger i Kripos blir satt på saken. En stund etter skjer et lignende ran i Oslo, og Edvard innser at de står overfor en ransgjeng av et kaliber de ikke trodde fantes i Norge lenger.
Men når Kripos begynner å sirkle inn gjerningsmennene, blir de effektivt stoppet av PST – de får ikke lenger lov til å etterforske saken, da alt inngår i en større og viktigere sammenheng. Enkeltliv betyr ikke noe når rikets sikkerhet står på spill.
Samtidig må Edvard slite med en gryende mistanke om at en av hans egne folk kan ha liv på samvittigheten.

Dette er den andre boken om Kripos-etterforsker Edvard Matre – og om jeg hadde noen kritiske kommentarer til Av jord er du kommet, så har disse forsvunnet denne gangen. Litt av handlingen fra forrige bok trekkes inn i denne, en sak som forble irriterende hengende i luften forrige gang, men som i denne boken får samlet trådene sine til en løsning.

Men denne boken kan fint leses enkeltstående – historien er sterk og god nok til å stå helt alene! Denne boka er faktisk veldig, veldig bra. Spenningen er på topp hele veien, og jeg drives stadig videre. En bok som har gitt meg senere kvelder enn jeg strengt tatt har godt av.

3 tanker om “Den blinde guden av Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *