Den andre siden av gleden av Seré Prince Halverson

Den andre siden av gledenTittel: Den andre siden av gleden 
Forfatter: Seré Prince Halversen 
Utgitt på Bazar Forlag 2013
Originaltittel: The undeside of joy (2012)
Oversatt av Kirsti Øvergaard
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget 

Jeg hadde ikke hørt Frank komme, men der var han. Han kjørte langsomt opp innkjørselen, og nå hørte jeg bilhjulene mot grusen. Også merkelig. Frank kjørte aldri langsomt. Og Frank satte alltid på sirenen når han svingte inn til oss. For å glede ungene. Jeg så på klokken på mikrobølgeovnen: 08.35. Allerede? Jeg løftet telefonen, og la den fra meg igjen. Joe hadde ikke ringt da han kom til butikken. Joe ringe alltid.
[…] Jeg ville tre Zachs trillende latter som perler på en snor og knyte den rundt tilværelsen, så vi kunne beholde den hel og intakt.

I tre år har Ella Beene vært moren til Annie og Zach, siden hun møtte faren deres og ble kjærest med ham. Barnas mor hadde forlatt dem alle tre, og siden ikke latt høre fra seg. Den nye familien er lykkelige sammen, og barna husker knapt sin virkelige mot.
Når Joe dør brått, og etterlater seg en forretning som er sterkt forgjeldet prøver Ella alt hun kan for å holde styr på hverdagen og barna. Når barnas virkelige mor, Paige, kommer inn i bildet igjen og vil ha tilbake foreldreretten til barna, regner Ella med at hun kommer til å få beholde barna, det er vanlig når den biologiske moren bare har forlatt dem.
Men det viser seg at Joe ikke har vært helt ærlig i forhold Paige, og det blir ikke så enkelt som Ella først hadde sett for seg.

Dette er en nydelig bok om morskjærlighet, en følelse som ikke alltid henger sammen med det biologiske. Om løgner og fortielser som innhenter menneskene og som gjør at man må gi slipp på det viktigste i livet.
Seré Prince Halversen skriver nydelig om familiebånd og samhold – det er flotte skildringer av hverdagen og menneskene som gjør at vi blir godt kjent med dem og omgivelsene.
Jeg elsket boka fra første side og leste den nærmest i strekk fordi jeg måtte vite hvordan det gikk – og da gråt jeg en skvett.

 

2 tanker om “Den andre siden av gleden av Seré Prince Halverson

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *