Den 13. disippel av Tom Egeland

Tittel: Den 13. disippelDen 13. disippel
Forfatter: Tom Egeland

Utgitt på Aschehoug Forlag 2014
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Bjørn Beltø får en nøkkel og et brev fra kollegaen sin, Victoria. Hun ligger for døden, og trygler Bjørn om hjelp.I brevet står at han kommer til å få en beskjeden som gjør at han skal skjønne hva han skal med nøkkelen. Hvis noen skal komme til bunns i mysteriet, må det være deg.

Kort tid etter blir Victorias mann og sønn overfalt i sitt eget hjem av ukjente gjerningsmenn – kan det ha noe å gjøre med hemmeligheten Victoria ønsker at Bjørn skal finne ut av? Og henger det sammen med den forsvinne arkeologen Moshe Mendelssohn, som forsvant etter å ha funnet en oldtidsgrav i Kapernaum. En grav som de militære overtar og forsegler?

Sammen med Mendelssohns datter setter Bjørn Beltø i gang med å løse mysteriet.

Jeg liker det jeg, jeg liker det virkelig! Bøkene til Tom Egeland er eventyr, for all del – oppdiktet og funnet på. Men med nok virkelighet i seg at man kan lure på om det ikke er på den måten han beskriver likevel. Hvorfor ikke? Det er tross alt mer logisk enn den historien vi har blitt fortalt om Jesus og Gud og jomfru Maria, eller?

Egeland skriver drivende, lett og humoristisk. Med små underfundige tankesprang fra herr Beltø som jeg bare må le av… Han er en underlig type, Beltø, men en type jeg liker godt! Jeg tror det er Bjørn Beltø og Egelands underholdende måte å skrive på som gjør at jeg liker bøkene hans så godt. Bøker med denne type tema finnes det mange av, og det er veldig få av dem jeg kan si at jeg liker – det blir for likt, for teorietisk eller for «far out» – men Egeland holder seg akkurat innenfor det troverdige (altså, denne lille kimen at troverdighet da), tar med akkurat passe mengder teori til at leseren forstår hva som ligger bak, men uten å miste tråden av kjedsommelighet.

Så jeg er veldig godt fornøyd med Den 13. disippel – og jeg storkoste meg mens jeg leste den.

3 tanker om “Den 13. disippel av Tom Egeland

  1. Høres lovende ut. Lenge siden jeg har lest noe av Tom Egeland nå, men har denne boka. Den er bare på litt vent, men håper den er like spennende som mange sier den er. Jeg er dessverre ikke lett påvirket, men vil jo tro det beste likevel. God helg:)

  2. Jeg fryder meg over omtalen din, fordi du skriver så morsomt og selvfølgelig fordi du liker boken, for det gjorde jeg også. Enig med deg, han holder seg akkurat innenfor det troverdige, sånt blir det action og litt tankeutfordringer av.

  3. Leste og skrev nettopp om boka selv. Egeland er nå tilbake på Sirkelens Ende nivå med Den 13. disippel. Det likte jeg! Digger også Beltø, sarkasmen, ironien og den manglende selvtilliten i forhold til damer. Egeland har en herlig karakter i albino arkeologen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *