Dans med djevelen av Torkill Wiik

Dans med djevelenTittel: Dans med djevelen
Forfatter: Torkill Wiik
Utgitt på Commentum Forlag 2014
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Like etter sto han og så ned på personen som lå i køya. Det var en mann omtrent på hans egen alder, og han lå på ryggen med ansiktet vendt mot siden […] lynraskt la han hånden over munnen på mannen og satte seg over skrevs på brystet hans. Mannen rykket til og forsøkte å kjempe imot, men knven gled uanstrengt gjennom den myke huden under adamseplet, og et par minutter senere lå han helt stille.
[…] I en skuff under kartbordet fant han det han lette etter. Et pass og alle nødvendige papirer på båten. Mannen het John Arden og var britisk statsborger.
[…] Plutselig lo han høyt. Han hadde klart det. Det var ikke for ingenting at de kalte ham Kameleonen.

Omtale fra forlaget:
Brage Baardsen befinner seg midt ute i den bengalske bukten da han blir overrasket av en fryktelig storm. Natten etter plukker han opp en skipbrudden mann fra en flåte, uvitende om at mannen er en ettersøkt seriemorder. Samtidig kommer broren, Brage, Jan Baardsen, til Koh Samui for å etterforske en norsk forretningsmann som er involvert i underslag av bistandsmidler og narkotikatrafikk i det gylne triangel.    
   Brødrene blir involvert i et livsfarlig spill, mot mafiaen på den ene siden, og en psykopatisk seriemorder på den andre. 

Dette er et av de beste bevisene på at man av og til skal kikke litt ekstra, bortenfor de store, etablerte forlagene, forbi bestselgerlistene og ikke minst overse reklamekampanjene – for å finne «de andre» bøkene. Boken skrevet av en ukjent forfatter og utgitt på et lite, og mindre kjent forlag. For det er overhodet ingen automatikk i at de beste bøkene blir utgitt på de største forlagene.

Denne boken var utrolig spennende, actionspekket og uten ett eneste dødpunkt underveis. Jeg var hektet fra første side, der vi hopper rett inn i et hjemmeran hos journalisten Jan Baardsen, og videre følger vi hans handlingsmettede og livsfarlige reise og flukt fra både den ene og den andre i Thailand.

Vold og blod og gørr? Jada, i massevis – men jeg er ikke av dem som synes det gjør en bok verken dårlig eller spekulativ bare av den grunn – er historien god i tillegg, spiller det ingen rolle for meg. Og denne historien var god, og (nevne jeg?) spennende!

Det eneste jeg har å bemekerke, er alle smågrenene ut til siden hva kommer til de enkelte personene, og beskrivelser av deres liv. Man trenger ikke å fortelle om bakgrunnen og livssituasjonen til så mange. Noen personer er bare med fordi de trengs i kraft av sin stilling, uten at vi trenger noe mer bakgrunnshistorie om vedkommende. Og ett tilfelle av spekulativ vold og gørr, som overhodet ikke hadde noe med historien å gjøre fant jeg også… det var malende og voldsomt, og hadde ingen sammenheng eller link til historien forøvrig og dermed helt overflødig.

Alt i alt synes jeg dette en en sterkt debutroman fra forfatteren Torkill Wiik, og jeg håper han har tenkt til å skrive flere bøker.

Andre om boken:
Kjell Moe – Kulturspeilet 

6 tanker om “Dans med djevelen av Torkill Wiik

  • Jeg håper at Rita vil kikke på den andre boken min også: «Lemlestet»
   Denne måtte jeg publisere selv som e-bok.
   Personlig syns jeg denne er bedre enn den første.
   Torkill Wiik

 1. That was kind if exotic, Rita. Never expectet to see you here – but cool.
  Anyway, I was in the creative corner tonight, trying to get into writing again.
  Have a good night!
  Torkill

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *