Kometen av Bjørn Bottolvs. Anbefalt av Monika N. Yndestad.

Dagens boktips kommer fra Monika Nordland Yndestad.

KometenKometen av Bjørn Bottolvs
Utgitt på Kolon Forlag

Monika om boken:
Jørn Lier Horst er ikke den eneste med politibakgrunn som skriver krim. Forfatteren Bjørn Bottolvs var førstebetjent ved Oslo politikammer da han debuterte med Kometen i 1999. Nå har han åtte bøker i krimserien sin som har handling fra Oslo. Alle anbefales!

Bjørn Bottolvs’ egen yrkesbakgrunn gir bøkene faglig tyngde, uten at det blir belærende. Han skriver lett og drivende om en verden de færreste kjenner, og som den som det som leser er lett å bli trukket inn i.

Han har også med seg en politihelt som står utenfor sperrebåndene. Bøkenes hovedperson er den patruljerende politibetjenten Jo Kaasa, en godt voksen mann som for lengst kunne ha skaffet seg en skrivebordjobb, men som trives med å kjøre patrulje. Kaasa er først på åstedene, men ikke alltid den siste som trekker seg ut. Han hjelper også til med etterforskningen, ofte på grunn av mannskapsmangel.

I Kometen blir en farget kvinne funnet avkledd og drept. For Jo Kaasa blir det starten på et dypdykk i lyssky miljøer, parallelt med at rutineoppdragene må gjennomføres.

Bjørn Bottolvs har et godt blikk for livet på gaten. Det er det også blitt en god og annerledes politikrim av. En patruljerende politibetjent må ta avgjørelser på minuttet. Det gir en helt egen spenning.

Den siste boken i serien «Etter den søte kløe» ble utgitt i 2012. På tide det snart kommer en ny.

yndestadMonika Nordland Yndestad:
Monika er fra Os i Bergen, og har lang erfaring fra nyhets- og krimjournalistikk.

I 2012 debuterte hun som krimforfatter med boken Jentene fra balletten. Dette er den første boken i en planlagt serie om kriminaljournalisten Alice Bratt.
I slutten av januar er hun aktuell med en ny bok om Alice:
gapestokkGapestokk:
For sitt livs vanskeligste sak, en sak om bussulykken og konsekvensene av fyllekjøring, mottar Alice Bratt og Hassan Mouri den prestisjetunge presseprisen Gullparaplyen. Noen timer etter utdelingen blir Alice funnet overstadig beruset i sin egen bil, som har kjørt av veien. Selv husker hun ingenting av hva som har hendt. Neste dag henges hun ut med fete typer i alle medier, selv i sin egen avis: «DU AV ALLE!»
Alice tvinges ut på en indre og ytre reise til et gjemmested, der hun må lære å stole på seg selv igjen. I Bergen lurer alle på hvor Alice er, og om hun er i live. Kollegaene Hassan og Jørgen begynner så smått å nøste i det som har hendt. Så dukker plutselig liket av en annen prisvinner opp.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *