Rovfuglene av Wilbur Smith. Anbefalt av Øystein Wiik.

Dagens boktips presenteres av Øystein Wiik:

RovfugleneRovfuglene av Wilbur Smith
Utgitt på Cappelen Damm
Originaltittel: Birds of prey
Oversatt av Henning Kolstad

Øystein Wiik om boka:
En ramsalt sjørøverhistorie fra 1600-tallet om kaperkapteinen Sir Francis Courtney med krigen mellom England og Nederland som bakteppe.
Dette er en ufattelig spennende fortelling fra et miljø man ellers ikke dynges ned av bøker om. Historien om Courtney og sønnen Hal griper tak i deg fra første side og blir sittende igjen lenge etter at du har lukket boken og gått i land fra karavellen «Lady Edwina». Her er det lidenskap, krigskunst, mystikk, hat og kjærlighet. Her er det vind og vær, smaker og lukter fra Afrika, prøvelser og heltedåder. Et overflødighetshorn av en spenningsroman.

 

Foto: Niklas Lello

Foto: Niklas Lello

Om Øystein Wiik: 
Øystein Wiik, født 1956, er en norsk sanger, skuespiller og forfatter – utdannet ved Statens teaterhøgskole.
Han debuterte som kriminalforfatter i 2010 med romanen Dødelig applaus. Etter dette fulgte Slakteren (2011), Hvit panter (2012) og den nyeste boken fra Øystein er:
Casanovasyndromet
Casanovasyndromet: 

Aschehoug 2013
En norsk Harvard-student og roer blir drept under Head of the Charles-regattaen. En wire som holder et banner oppe, ryker og kutter hodet av ham. Saken blir henlagt som en ulykke.
I Oslo forsvinner brudgommen Peter Werring sporløst fra sitt eget bryllup. Skandalen er et faktum for bruden; Catherine Price. Hun ber sin eksmann, Tom Hartmann, om å lete etter Peter. Oppdraget fører Tom til Venezia og inn i en mørsk verden der erotikken og kunsten å forføre dominerer. Det viser seg at flere av kvinnene Peter Werring har vært i kontakt med, før kort tid etterpå. Er det noen sammenheng mellom Werrings affærer og dødsfallene? Og har den unge roeren i Boston noe som helst med saken å gjøre?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *