The Mission, the Men and Me av Peter Blaber. Anbefalt av Tom Bakkeli

Dagens boktips kommer fra Tom Bakkeli.

The MissionThe Mission, The Men and Me av Peter Blaber
– Lessons from a Former Delta Force Commander
Utgitt på Berkley Publishing Group 2010
(Ikke oversatt til norsk)

Tom Bakkeli om boka:
Peter Blaber har samlet sine erfaringer i spesialstyrken på en måte som gjør det allmenngyldig. Livsvisdom på en annerledes måte, som jeg tror kan være utviklende for leserne. Jeg brukte boka mye som støtte under arbeidet med Krigere og diplomater, på innsiden av FSK. Flere av de norske spesialsoldatene bruker også Blabers bok nærmest som en bibel. Han nyter stor respekt, og jeg forstår hvorfor. Blaber kommer med flere eksempler på hvordan man kan tenke utenfor boksen, og holde fast ved sine prinsipper, når man møter motgang og står overfor krevende oppgaver.

Tom Bakkeli

Tom Bakkeli

Om Tom Bakkeli:
Tom er født i 1961 (13. januar faktisk – Gratulerer med dagen!)
Han er journalist og har jobbet som reporter i VG siden 1986. Han har dekket kriger og konlikter over hele verden, og har dermed et godt erfaringsgrunnlag til å skrive realistiske bøker om emnet.
Han har tidligere gitt ut to dokumentarbøker om norske soldater i tillegg til romanen Terrorjegerne.

I 2013 kom hans nyeste bok;
Krigere og diplomater, på innsiden av Forsvarets spesialkommando:
Utgitt på Kagge forlag 2013
FSK er den ene av to spesialstyrker i forsvaret. De har vært i skarpe operasjoner utenlands siden 1995. Først på Balkan, de siste ti årene i Afghanistan. Mange av operasjonene FSK har deltatt i, er av svært sensitiv karakter og lite har foreløpig vært kjent om deres virksomhet. Verken regjeringen eller Forsvaret har i særlig grad bidratt til å gi innsyn i operasjonene som skjer på vegne av Norge på den globale arena. Tom Bakkeli har som første og eneste journalist fått anledning til å komme på innsiden av et av Norges råeste miljøer. Vi følger Norges ypperste krigere på oppdrag verden rundt, og får et unikt innblikk i hverdagen til norske spesialsoldater og deres kamp mot verdensfredens fiender.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *