Dagens boktips 11. januar

I dag vil jeg tipse om en bok som jeg leste for noen år siden…

LøvekvinnenLøvekvinnen av Erik Fosnes Hansen
Utgitt på Cappelen Forlag 2006

Omtale fra forlaget:
I den samme natt som moren dør, blir Eva Arctander født. Eva er en sjeldenhet, som skremmer og fascinerer. Ingen på stedet har sett eller hørt noe lignende før. Hennes far, stasjonsmesteren, er flink til å holde ting skjult, ikke bare sine egne følelser, men også sitt eget barn. Men Eva, som lever bak en maske av fullstendig annerledeshet, blir etterhvert også en mester i å skjule ting, såvel overfor andre som for seg selv.
Løvekvinnen er en stor og fabulerende roman om ensomhet, oppvekst og om tilblivelsen av en unik og sterk personlighet.
Fosnes Hansen ble tildelt Bokhandlerprisen 2006 for denne romanen.

Jeg blir så grepet av disse historiene om annerledes mennesker, og hvordan de takler dette og ender ut som sterkere personligheter. Fosnes Hansen er er fantastisk forteller som også gjør historien veldig levende. Boken sitter i meg, selv mange år etter at jeg leste den.

En tanke om “Dagens boktips 11. januar

  1. Jeg husker ikke hvordan «løvepelsen» ble beskrevet, men jeg husker hvordan den føltes! Helt sant! Fingrene mine husker hvordan den kjentes ut! Det MÅ jo ha vært en fantastisk beskrivelse da det sitter som spikra den dag i dag.
    Morsomt hvis noen nye lesere oppdager denne- jeg hørte den forresten som lydbok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *