Dagens boktips 10. januar

I dag er boktipset en hel serie med krimbøker, skrevet av den amerikanske spenningsforfatteren Patricia Cornwell

Cornwell er født i 1956 og er mest kjent for sine bøker om rettsmedisineren Kay Scarpetta og drapsetterforskeren Pete Marino. De bor og arbeider i Richmond. I tillegg kommer Kays niese Lucy inn i en viktig rolle utover i serien, og også FBI-profileren Benton Wesley kommer til, blant annet som Kays kjæreste.

Bøkene kan leses enkeltstående, men vi følger også privatlivet til de involverte menneskene og derfor kan det lønne seg å lese kronologisk. Selv begynte jeg med å lese en og annen bok til jeg hadde lest alle – for så å starte på begynnelsen og lese hele serien én gang til i riktig rekkefølge, og på den måten ga det meg en helt ny leseopplevelse.

Scarpettabøker

Bøkene i kronologisk rekkefølge:

 1. Post mortem
 2. Blodig bevis
 3. Det som blir igjen
 4. Grusom og urimelig
 5. De dødes farm
 6. Grav for en ukjent
 7. Forbudt område
 8. Ukjent offer
 9. Brennende bevis
 10. Svart notat
 11. Siste skanse
 12. Spyflue
 13. Spor
 14. Predator
 15. De dødes bok
 16. Scarpetta

I 2013 kom nok en Scarpetta-bok ut, Dust – og jeg håper den også blir oversatt til norsk.

Dessverre har jeg ingen anmeldelser av noen av bøkene, siden disse ble lest før jeg begynte å blogge om bøker. Og det er vanskelig å skrive en bokanmeldelse lenge etter at boken er lest. Men jeg ser ikke bort fra at jeg enda en gang kommer til å lese meg gjennom denne serien, og da kommer anmeldelsene også.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *