Busemannen av Nærum, Botterli, Hagen, Mehren, Udnæs

BusemannenTittel: Busemannen
Forfatter(e): Knut Nærum, Elisabeth Botterli, Askild Hagen, Jørgen Mehren og Peder Udnæs (eller Knut Nærum og noen andre, som de sier i reklamefilmen på YouTube)
Utgitt på Cappelen Damm AS 2013
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

«Vi gjør alt vi kan,» sa Lømmer.
«Det holder ikke!» brummet politidirektøren. «Justinministeren og jeg er enige. Det er bare én mann som kan løse dette mordet.»
«Willy Wakum?»
«Nei, erru gæern.»
«Hvorfor ikke?»
«Wakum? Han er jo alkoholiker…»
«Det stemmer forsåvidt.»
«…og narkoman…»
«Joda, men…»
«Jeg er ikke ferdig.» Politidirektøren var amper. «Wakum er kranglete, han er umulig å samarbeide med, har ingen respekt for lover og regler, han hat satt eget og andres liv i fare. Dessuten er han død.»

Noen dreper norske krimforfattere! Og putter buser i nesa deres…. Busemannen har bare såvidt begynt når de finner krimforfatteren Nelly Lundin død på hytta, drept med en Fjordlandmiddag.
Og selv om Willy Wakum er alkoholiker, kranglete og en konstant fra for seg selv om andre… og dessuten død… er han den beste politiet har og den eneste som kan løse seriemord i Norge!

Dette er selvfølgelig en parodi over Jo Nesbøs bøker om Harry Hole – som i kjent stil har disse forfatterne truffet spikeren på hodet både når det gjelder dette, samt andre forhold innen bokbransjen i Norge. Det var mange lett gjenkjennelige momenter her. Og ikke minst er den veldig morsom…

Likevel syntes jeg den ble litt for lang, den har lengden til en normal kriminalroman (ca 350 sider) – og det kan faktisk bli LITT mye, litt for detaljert parodisk og satirisk. Det virker som om forfattere ville ta med hver minste ting i alle HH-bøkene, og det har jo ikke blitt lite med årene…

Men totalt sett likte jeg boka godt, jeg lo og humret og noterte meg navn som speilet virkelige personer (bl.a. Dan Elgemont, Hall Olav Hamsun, Bjørn Asker Fritz, Staale Gunnarsen, for ikke å snakke om forlaget Brandthomt).
Dessuten hadde denne boka den løsningen jeg lenge trodde kanskje (eller muligens håpet) at de originale Harry Hole-bøkene skulle ha 🙂
Så en underholdende, morsom og leseverdig krimparodi, men som sagt… bittelitt for lang.

En tanke om “Busemannen av Nærum, Botterli, Hagen, Mehren, Udnæs

  1. Jeg lo godt mens jeg leste utdraget, men så synd at boken er for lang, og at de har forsøkt å ta med alle mulige krumspring fra Harry Hole-bøkene.
    Jeg har egentlig lyst til å lese denne, men tror ikke det blir helt med det første.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *