Bøker jeg gleder meg til våren 2013

Nytt år og nye muligheter. Og som om jeg ikke har nok bøker på må lese-lista mi så kommer det ut flere bøker i vår som jeg virkelig gleder meg til. Her kommer en liten presentasjon av disse bøkene, og jeg håper at andre også kan la seg friste (hvis d

e ikke allerede, som meg, har ventet på dem).

BlodtåkeBlodtåke av Thomas Enger:
Dette er tredje bok i serien om journalisten Henning Juul. I tillegg til å fortsette å søke sannheten omkring sin egen sønns død, blir en eldre kvinne funnet drept og brutalt skjendet på et sykehjem i Oslo. Juuls søster, justisminister Trine Juul-Osmundsen anklages for å ha seksuelt trakassert en yngre, mannlig politiker. Det blir mediehysteri og hun mottar en trussel: gå av, ellers vil den egentlige sannheten komme for en dag. Henning Juul oppdager sannheter som snur opp ned på alt han har trodd om sin egen familie. Og snart slår gjerningsmannen til igjen.
Forventes utgitt på Gyldendal Forlag 7. januar 2013.

Nattergalens dødNattergalens død av Lene Kaaberbøl og Agnete Friis
Røde Kors-sykepleieren Nina Borg er tilbake i denne dramatiske thrilleren.
Natasja har flyktet fra fengselsdommen hun fikk for mordforsøket på sin tidligere forlovede. Kort tid etter blir han funnet død i sin bil med knuste hender, nøyaktig som Natasjas ukrainske mann for tre år siden. Nina Borg innser at det er mye hun ikke vet om kvinnen som hun i flere år har forsøkt å hjelpe. Hvorfor stakk Natasja av? Hvorfor er både forloveden og mannen hennes død? Hvorfor forsøker noen å bortføre hennes åtte år gamle datter. Gåten viser seg å ha lange og blodige røtter, helt tilbake til en sultrammet landsy i Stalin-tiden Ukraina.
Forventes utgitt på Gyldendal Forlag 14. januar 2013

Menneskets-naturMenneskets natur av Jørgen Brekke
Politiførstebetjent Odd Singsaker befinner seg i et hus på Hitra. Det ligger et lik på gulvet ved siden av ham. Singsaker retter en hagle mot en person i en utbrent sofa. Det har åpenbart skjedd mye siden kona Felicia Stone reiste fra ham og forsvant. En utro og svært kald politimann, en festglad student i plutselig trøbbel, en hustru som slår tilbake mot sin ektemann og en torpedo med et eksplosivt tilslag i balltreet. Alle spiller viktige roller i fortellingen om hvordan Odd Singsaker havnet i dette uføret.
Forventes utgitt på Gyldendal Forlag 15. januar 2013

 

Døden to ganger av Chelsea Cain
Amerikas mest forførende seriemorder er tilbake. Gretchen Lowell drar denne gangen etterforsker Archie Sheridan enda dypere ned i sin egen mørke fortid. Sheridan prøver å komme til hektene etter sine tidligere opplevelser med seriemorderen. Han viser tegn til fremskritt, men er fortsatt like besatt som den dagen hun slapp ham fri. Han forsøker nå å fokusere på en ny sak – en brutal morder har torturert sitt offer i mange timer en sommerdag i en av byen parker. Etterforskningen er bare i startfasen da legen på den psykiatriske avdelingen der Gretchen skal tilbringe resten av livet tar kontakt og påstår at Gretchen har førstehånds informasjon om den nye drapssaken. Archie kan ikke la muligheten til å få viktige tips gå fra seg, selv om han mistenker at Gretchen bare bløffer for å få treffe ham – han går med på å møte henne igjen.
Forventes utgitt på H. Aschehoug & Co 18. februar 2013

Marco-effekten av Jussi Adler-Olsen
Gutten Marco er tidlig blitt ført inn på en kriminell løpebane av sin onkel Zola. Zola har på mystisk vis trukket hele familien inn i sin kriminalitet. Marco flykter, men han vet for mye om familien og dens metoder til at de kan la ham unnslippe. Avdeling Q med Carl, Assad og Rose trekkes inn i en sak om innviklede familieforhold, grotesk menneskebehandling, korrupsjon og organisert kriminalitet som strekker seg fra Justisdepartementet til Afrika.
Forventes utgitt på H. Aschehoug & Co 11. mars 2013

Marfia i Norge av Stein Morten Lier
Stein Morten Lier stiller spørsmål ved utviklingen av kriminaliteten i Norge. Er vi i ferd med å få mafiastyrt kriminalitet i Norge? Hvilke former for organisert kriminalitet er allerede etablert? Hva klarer politiet å mobilisere av ressurser for å få bukt med de nye nettverkene? Lier hevder at vi får den kriminaliteten vi fortjener. Et naivt og blåøyd Norge har sakte men sikkert gitt opp kampen mot deler av den organiserte kriminaliteten – eller simpelthen ikke forstått alvoret.
Forventes utgitt på Kagge Forlag 15. mars 2013

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *