Vigmostad & Bjørke høsten 2013

I dag skal jeg presentere noen bøker jeg gleder meg til å lese fra Vigmostad & Bjørke. Alle bokomtaler kommer fra forlaget.

BlindebukkBlindebukk av Knut Lindh (Forventes 13. august)
En mann med ukjent identitet holdes innesperret på en psykiatrisk sykehus på Nova Scotia. Han er siktet for drapet på den gamle indianeren Job Googoo, men hevder han ikke husker noe. Samtidig blir en ung kvinne funnet død i en bil i Ski sentrum. Usynlige tråder knytter dem sammen med en norsk ingeniør som døde på mystisk vis i København seksten år tidligere. Før han døde, sa han at han kunne bevise at politikerne ble ført bak lyset da Stortinget vedtok å legge den nye hovedflyplassen til Gardermoen.
Hittil uoppdaget forfatter for meg, men jeg ser at dette er den tredje boken om politiførstebetjent Ulf Larsen og TV2-reporteren Vibeke Holt – og jeg ble nysgjerrig på hele serien. De to første bøkene er: «Når den døde våkner» og «Blodsbrødre», som også havner på leselisten min.

Sarah ThornhillSarah Thornhill av Kate Grenville (forventes 3. september)
Familien Thornhill kom til Australia på begynnelsen av 1800-tallet, forvist fra England på livstid. Sarah er familiens yngste datter, viljesterk og sta ifølge stemoren, men Sarah og den flotte Jack Langland er ikke i tvil om at de er som skapt for hverandre. Jack og jeg, tenker Sarah, hvordan kunne det noen gang bli feil? Men det skjuler seg en godt bevart og ødeleggende hemmelighet til Sarahs familie, En reise gjennom en mørk fortid venter henne.
Denne boka pirret min nysgjerrighet når jeg leste på bokomslaget – den ser ut som en bok jeg kommer til å like; hemmeligheter fra fortiden blir aldri feil.

FasadefallFasadefall av Liza Marklund (Kommer 23. oktober)
En kald og fuktig maidag finner man risikokapitalisten og eksriksdagsmannen Ingemar Lerberg torturert og bevisstløs i sin fasjonable villa utenfor Stockholm. Konen Nora er sporløst forsvunnet. På Kvällspressen får Annika Bengtzon i oppdrag å skrive om saken. Avisens redaktør Anders Schyman kommer i hardt vær på grunn av reportasjen han flere år tidligere fikk Den store journalistprisen for. Og mens Ingemar Lerbergs tilstand forverres og kritikken mot Anders Schyman vokser, trer det et stadig tydeligere bilde fram av en villaforstad hvor løgner og et voldsomt mørke lurer under den idylliske overflaten. Hvorfor vil noen den tidligere politikeren til livs? Og hvor er hans kone?
Denne havner på leselista rett og slett fordi det er Liza Marklund, og jeg har lest alle de tidligere bøkene om Annika Bengtzon – riktignok med litt varierende tilfredshet…

Analfabeten som kunne regneAnalfabeten som kunne regne (kommer 23. oktober)
Hun begynte å jobbe som femåring, ble foreldreløs som tiåring, og overkjørt da hun var femten. Ikke noe tydet på at hun skulle gjøre noe annet enn å leve en stund i skuret i Sør-Afrikas største slum og så dø. Om hun ikke hadde vært den hun var, men det var hun jo. Nombeko mayeki var analfabeten som kunne regne. Skjebne og talent fører henne bort fra Soweto, til internasjonal storpolitikk, til den andre siden av kloden, til to identisk like, men svært ulike brødre. På reisen hisser hun på seg verdens mest fryktede sikkerhetstjeneste før hun en dag finner seg selv innestengt i lasterommet på en potetbil.
Dette er en bok fra forfatteren av Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant, og den den har fått så gode kritikker (og jeg ikke har lest den) havner på Hundreåringen og Analfabeten på min «må lese-liste».

 

4 tanker om “Vigmostad & Bjørke høsten 2013

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *