Bazar Forlag høsten 2013

Denne gangen presenterer jeg bøker fra Bazar Forlag, alle omtaler er fra forlagets hjemmeside.

Den lange, hvite skyens landDen lange, hvite skyens land av Sarah Lark (Kommer 26. august)
London 1852. Helen Davenport er guvernante i en velstående familie, men lenger etter å få sin egen familie. I New Zealand er det overskudd på gifteklare ungkarer. Da Helen får muligheten til å reise dit for å gifte seg men sauebonde hun aldri har møtt, bare brevvekslet med, griper hun sjansen.
Samtidig blir den vakre rikmannsdatteren Gwyneira Silkham brukt som innsats i et kortspill. Den mystiske sauebaronen som har vunnet henne, vil gifte henne bort til sønnen sin. Familien er skandalisert, men Gwyn er glad for å begynne et nytt liv i New Zealand, langt borte fra sosietetslivet i Wales.
På overfarten til Christchurch møtes de to kvinnene og blir venner, til tross for klasseforskjellen. Tilværelsen – og ektemennene – på New Zealand viser seg å bli helt annerledes enn de hadde forestilt seg, og kvinnene må hjelpe hverandre til å skape det livet de hadde håpet på.

Og så kom duOg så kom du av Kathleen MacMahon (kommer 2. september)
Vinteren 2008. Den globale økonomien har nettopp kollapset og det knytter seg stor spenning til det amerikanske presidentvalget. Bruno Boylan, 49, er en newyorker av irsk avstamning, mister jobben når Lehman Brothers går over ende, og han bestemmer seg for endelig å utforske sitt slektstre og forfedrenes hjemland. Utfallet av presidentvalget skal bestemme hans skjebne videre.
Irske Addie Murphy, 38, er en fjern slektning. Hun er en arbeidsledig arkitekt og tilbringer dagene med å ta vare på sin far som er sykmeldt etter å ha blitt felt i bakken av Addies hund. Addie går turer på stranden med hunden og svømmer i den iskalde skjøen. Da hun treffer den erkeamerikanske og pågående slektsforskeren Bruno, virker det som om livet hennes er en nedadgående spiral.
Dette er historien om to mennesker som finner hverandre når de minst venter det. Det er en historie om nasjonalitet og identitet, og om å møte motgang og tidens ubønnhørlige gang med optimisme. Den handler og fortid og fremtid og den flyktige evnen til å leve i øyeblikket.

Lenas dagbokLenas dagbok av Lena Mukhina (kommer 18. oktober)
Lenas dagbok er en russisk skolejentes vitnesbyrd fra beleiringen av Leningrag (1941-1944). Neste år er det 70 år siden blokaden ble opphevet. Dagboken har ligget bortgjemt i det russiske statsarkivet og ble utgitt for første gang på russisk i 2011. Lena gir et gripende vitnesbyrd om den 900 dagers blokaden av Leningrad, grusomheten ved å se familien sulte ihjel i tillegg til tankene til en 16-åring som er på trappene til å bli voksen. Eksperter antok at Lena døde da dagboken brått tok slutt i mai 1942. Det har nylig viset seg at Lena likevel overlevde og døde i 1991 i Moskva, uten familie og uten å noensinne ha nevnt sin dagbok.
Med en tydelig stemme, intelligens og ekte følelse har Lena Mukhina gitt oss et unikt innblikk i en av de mørkeste kapitlene i historien om det 20. århundre.

 

2 tanker om “Bazar Forlag høsten 2013

  1. Bazar forlag liker jeg godt:) Kunne tenkt meg å lese både den første og siste boka på listen, høres som bøker jeg kommer til å like. Den siste boken har jeg ikke hørt om tidligere, så den ble jeg ekstra nysgjerrig på. Takk for lesetips:)

  2. Jeg er så heldig at jeg har fått lese den förste på lista. Den er noe å glede seg til. Ganske lettlest, kan godt tenke meg at den kommer til å fenge mange.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *