Bøker jeg gleder meg til å lese

Tenkte jeg skulle skrive et innlegg om bøkene jeg gleder meg til å lese for tiden.Det er så mange spennende bøker at jeg hele tiden føler at jeg ikke klarer å lese fort nok. De følgende er prioriterte bøker, men ikke nødvendigvis i prioritert rekkefølge.

Stemmen – Jørgen Jæger (2012)
En biljakt i Fjellberghavn ender i katastrofe, og lensmann Ole Vik blir livstruende skadet. Hans kollega Cecilie Hopen blir kidnappet av de som forårsaket ulykken, og halv bevisstløs blir hun vitne til et dobbeltdrap. Hun våkner på et sykehus i Drammen, uten å ane hvordan hun har kommet dit: Cecilie har delvis hukommelsestap. Det eneste hun husker om morderen, er hans uhyggelige stemme. Snart skjer flere dødsfall i byen. Politiet mistenker at mannen med stemmen eliminerer vitner – men vitner til hva? (Omtale fra Juritzen.)

 

 

Trollmannens læregutt – Eirik Wekre (2012)
EU er tildelt Nobels fredspris. I forkant av prisutdelingen avholdes det internasjonale toppmøter i Oslo, og «den tapte generasjon», arbeidsløs ungdom fra hele Europa strømmer til byen for å demonstrere mot EUs økonomiske politikk. Samtidig som demonstrantene blir mer og mer voldelige og umulige å kontrollere, får politiet vite at en snikskytter er på vei til Oslo; han har politiske drap på samvittigheten. Spaningsleder Theo Hannover ved Oslo-politiet og PST-etterforsker Hege Tønnesen arbeider desperat mot klokken for å hundre det verst tenkelige: et attentat under fredsprisutdelingen.
(Omtale fra Gyldendal)

 

Presteskapet – Sonja Holterman (2012)
Likestillingsombudet i Norge blir brent ihjel i sitt eget hjem. En nidstang er reist i hagen, og en bok om en grusom hekseprosess fra middelalderen ligger i postkassen. Like etterpå bortføres en kvinne og druknes etter et middelaldersk ritual. Og det stopper ikke der. Flere kvinner forsvinner i Oslo. Krimjournalist Ira Torgrimsson dekker sakene og finner snart en sammenheng mellom de rituelle drapene i Oslo og heksebrenningene på 1600-tallet. Men hva er motivet etter så mange år, og hvem er med i grupperingen som blir kalt Presteskapet? Presteskapet må stanses før flere liv går tapt.(Omtale fra Juritzen.)

 

Død i hver dråpe – Anny Koksæther (2012)
Katarina Grimstad er daglig leder av Hauken apotek, og bærer på en fryktelig hemmelighet. Når hennes mørke fortid innhenter henne, blir hun tvunget til å handle. samtidig blir en av apotekets kunder funnet drept, og politietterforsker Joakim Wibert må lede sin første drapssak. Han arbeider ser gjennom apotekets indre liv, der hevn, løgner, intriger, gamle lojalitetsbånd og tilgang til dødelige medikamenter skjuler den ene sannheten etter den andre. (Omtale fra Juritzen)

 

Da Henrik Husten kom hjem – Bård Nannestad (2012)
Hver kveld får Frank Berg tur med bikkja, Betsi. Det er det siste han gjør før han går til ro, og de to tar alltid den samme ruta, seint og etter at naboene har lagt seg. En kveld står det en Toyota på snuplassen i enden av gata. I bilen sitter en mann, sammenkrøket i forsetet. Bildøra åpner seg bak Frank, og et ansikt han ikke kjenner spør – Er det deg, Frank Berg? Sakte begynner det å demre… Slik møtes de gamle naboguttene igjen etter at Henrik Husten forsvant. Hvordan samler de trådene igjen og får oversikt over tida som har gått? Da Henrik på ny forsvinner, starter en ny reise i Franks liv. Han må gjøre opp regnskap både for sitt eget og for barndomskameratens liv. (Omtale fra Vigmostad & Bjørke)

 

Kronprinsen – Alexandra Beverfjord (2012)
I en stille og iskald februarmåned rystes Norges hovedstad av et bestialsk dobbeltdrap. Ofrene er et par som har funnet hverandre på tvers av etniske skillelinjer. Det viser seg at dette bare er starten på noe langt verre, og ting tyder på at sterke nynazistiske nettverk har gjenoppstått. Vi følger reporterteamet Joakim Lund Jarner og Agnes Lea gjennom tre intense døgn i deres jakt på gåtens løsning, og ved hjelp av fotografen og hackeren Isa Eng, vinner de to veien inn til en mørk underverden hvor nazister og antinazister gjennom flere tiår har ført en brutalt krig uten av myndigheter eller politi har grepet inn. (Omtale fra Gyldendal.)

 

Skyggerom – Jan-Erik Fjell (2012)
Det er snart jul og den småkriminelle Bernandas fra Litauen kjører inn i Norge med en forseglet last, på oppdrag fra den russiske gangsterbossen Doskino. Kontakten som skal overta lasten, dukker aldri opp ved den avsidesliggende hytta ved Fredrikstad. Når Bernandas oppdager hva slags «varer» han har smuglet, skjønner han at han selv i er i fare og får panikk. Neste dag blir den eldre læreren Viggo Holm funnet død i sitt hjem, brutalt knivdrept. Det viser seg at Holm og Bernandas’ kontakt er samme mann. En motvillig Anton Brekke blir satt på saken. (Omtale fra Juritzen.)

 

Fuglehotellet – Tiger Garté (2012)
Etter et langt og tungt liv som arbeidskar på aluminiumsverket, dør Bår Meldal og etterlater seg et uklart ettermæle. Fem år senere reiser barnebarnet Tor tilbake til Øra for å ta seg sommerjobb på Verker og bo hos bestemora Lily, enken etter Bår. Tor sitter med følelsen av at han aldri fikk lære bestefaren ordentlig å kjenne, og han ønsker å få klarhet i hva som egentlig skjedde den kvelden Bår død. Someren på Verket skal vise seg å bli utfordrende på flere måter, og Tor må kjempe for å klare seg i det tøffe miljøet. Samtidig tegner fortellingene til Bårs tidligere kolleger og venner et stadig mer komplekst bilde av bestefaren. Et bilde Tor gradvis blir tvunget til å forholde seg til. (Omtale fra Tiden.)

 

Den blå døren – Lise Kristensen (2012)
Ni år gamle Lise Kristensen nøt en idyllisk barndom på den tropiske øya Java sammen med sine norske foreldre. Men alt ble revet opp etter det uventede angrep av japanerne på Pearl Harbour i desember 1941. I 1943 okkuperte japanerne Java, og i løpet av kort tid var alle innbyggere med vestlig bakgrunn kastet i fangeleire. Norske Lise var sammen med sin mor, lillesøster og lillebror skilt fra faren og stengt inne i et brutalt miljø der død, voldtekt og tortur var dagligdags. Når moren ble syk, tok lille Lise over ansvaret for sine småsøsken i fangeleiren, hvor de ble holdt fanget i to år. (Omtale fra Juritzen.) 

Kanskje du også fikk noen tips til hvilke bøker du vil lese? Og kanskje har du noen helt andre stående på vent? Jeg er alltid åpen for boktips, så kan du ikke skrive til meg om hvilke bøker du vil lese framover – kanskje jeg kan skrive om dem også?

2 tanker om “Bøker jeg gleder meg til å lese

  1. Den blå døren sto jeg å holdt i hånda på biblioteket idag, men så er jeg litt streng at jeg ikke får låne noen flere bøker før jeg leverer noen leste tilbake. Så den ble pent igjen, men angrer litt:) Mye flott her, mange av de har jeg lyst å lese jeg også, noen har jeg liggende på vent også.

    Skal legge ut hvilken bøker jeg skal lese denne måneden om noen dager, så får du se hva jeg har tenkt å lese. Men jeg skal ihvertfall kose meg med noen julebøker i desember, som feks Dickens julefortellinger:) Leser på nå Død i hver dråpe, og den liker jeg foreløpig. Har da bare lest noen sider:) Ha en fin kveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *