Blodtåke av Thomas Enger

BlodtåkeForfatter: Thomas Enger
Utgitt på Gyldendal Norsk Forlag AS 2013
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget.

En gammel dame blir funnet drept på rommet sitt på et sykehjem i Oslo. Strikkepinner er banket inn i øynene hennes med en bibel. Alt tyder på at gjerningsmannen bærer på et voldsomt raseri.
Omtrent samtidig blir justisminister Trine Juul-Osmundsen anklaget for seksuell trakassering av en yngre, mannlig politiker – dette utløser et mediehysteri som Henning Juul ikke klarer å la være å engasjere seg i. Han kan egentlig ikke jobbe med denne saken, Trine er søsteren hans, og han skal dessuten dekke sykehjemsaken. Samtidig føler han at han må følge opp opplysningene Tore Pulli kom med før han ble funnet død på cella, opplysninger som kan gi Henning svar på spørsmålene han har omkring sønnens tragiske død.

Denne boka var for meg veldig etterlengtet, og er av de seriene jeg irriterer meg over at jeg har oppdaget før alle bøkene har kommet ut. Ventetiden er nesten ulidelig – siden vi hele veien følger Hennings jakt på svar om sønnens død – og for hver bok kommer litt (men bare litt) nærmere. Og Blodtåke var virkelig verdt å vente på. Thomas Enger holder på spenningen omkring Hennings personlige agenda, og krimgåten som er en egen og ny for hver bok er en superbonus for oss som kaster oss over neste bok for å se hvor langt Henning kommer denne gangen!.

Thomas Enger har nå virkelig befestet seg som en av Norges beste kriminalforfattere, disse tre bøkene jeg til nå har lest av ham er noe av det beste jeg har lest noensinne – og jeg ser virkelig fram til flere bøker fra denne forfatteren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *