Bienes død av Lisa O’Donnell

Bienes dødTittel: Bienes død
Forfatter: Lisa O’Donnell
Utgis på Juritzen Forlag 5. august 2013
Originaltittel: The Death of Bees (2013)
Oversatt av Kari og Kjell Risvik
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

I dag er det julaften. I dag er min bursdag. I dag er jeg femten. I dag har jeg begravet mine foreldre i hagen. Ingen av dem var elsket.

Slik starter denne rystende romanen om de to søstrene Marine på femten og Nelly på tolv. Marnie har måttet bli veldig fort voksen på grunn av måten hun har levd livet sitt på, med foreldre som ikke tok det foreldreansvaret man bør, mens Nelly har blitt litt rar – eller spik spenna gæærn, som Marnie mener. Nelly bruker store ord til tross for sin lave alder, noen synes det høres ut som om hun har svelget en ordbok.

Etter at foreldrene har blitt gravlagt i hagen skjønner jentene at de må holde på denne hemmeligheter, ellers kommer mennesker med skriveunderlag og tar dem og da kommer de to søstrene helt sikker til å bli skilt fra hverandre. Og hverandre er det eneste to to har her i verden.

Men i nabohuset har Lennie oppdaget at noe ikke er helt som det skal med de to jentene. Han skjønner at de er overlatt til seg selv, og forsøker å hjelpe de to jentene… Eller er det seg selv han forsøker å hjelpe?

Gjennom disse tre stemmene fortelles en nervepirrende historie om å vokse opp i et hjem med mange stygge hemmeligheter. Vi forstår hvordan den femtenårige Marnie heller velger litt utsvevende venner hun kan drikke og dope seg sammen med, og hvorfor Nelly tilbringer mye tid på biblioteket, der hun kan lese i fred. Lenni har også en historie som ikke er som alle andres og sakte men sikkert blir disse tre til den familien de alle bestandig har ønsket seg. For familie er noe mer enn bare den koblingen som DNA er.

Det er en nydelig og sjokkerende historie som blir fortalt, og jeg var fullstendig fengslet helt fra starten av – dette er en av romanene man bare MÅ lese denne høsten.

KOMMER PÅ JURITZEN FORLAG 5. AUGUST 2013!

2 tanker om “Bienes død av Lisa O’Donnell

  1. Nå er jeg ferdig med boken og kunne gå tilbake til innlegget ditt. Ser til min forbauselse at du ikke har røpet noen ting. Utrolig bra skrevet innlegg, hvor du holder tilbake nok av handlingen til at det ikke ødelegger noen ting for leseren. Dette kunne jeg jo lest før jeg leste boken selv. Likte den forresten veldig godt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *