Barnejegeren av Merethe Lindstrøm

BarnejegerenTittel: Barnejegeren
Forfatter: Merethe Lindstrøm
Utgitt på Aschehoug 2005 
Kilde: Eksemplar fra forlaget

Seinere kom han alene. Han tok av seg jakka og hengte den over stolen, med det ene ermet for langt ned, det virket som den skulle gli av. Han holdt ting med den venstre hånden, den høyre hadde vært gipset en stund. På legevakta hadde han fortalt at han hadde skadet den da han falt av sykkelen. En av fingrene var brukket.

Åtte år gamle Eli blir meldt savnet i fjellet. Hun har gått til psykologspesialisten Ida. Mens letningen pågår reflekterer Ida over samtaler hun har hatt med Eli og flere av sine andre pasienter. I tillegg tenker Ida mye på sitt forhold til sin rusavhengige datter og hun lever med en urovekkende følelse av at verden holder på å gli vekk fra henne.

Dette er en sår og tankevekkende bok om menneskelige relasjoner, spesielt når noe har gått galt i et forhold. Idas refleksjoner over hvorfor det gikk galt med datteren, og hennes egen skyldfølelse overfor dette samtidig som hun har forsøkt å reparere andre familier peker på viktige og vanlige problemer i mellommenneskelige forhold som får en til å tenke.

Jeg får ikke riktig bestemt meg for om jeg synes boka var kjedelig – handlingsmessig faller den ikke inn under mine favorittbøker; men det er noe med måten Merethe Lindstrøm skriver på, et nydelig språk som maner til refleksjoner gjør at jeg drives videre gjennom boken og til slutt ender opp med en positiv opplevelse av denne boken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *