Avslørt av Renée Knight

AvslørtTittel: Avslørt
Forfatter: Renée Knight
Utgitt på Cappelen Damm 2015
Originaltittel: Disclaimer (2015)
Oversatt av Christina Revold
Kilde: Anmeldereksempar fra forlaget

Hun ser på den der den ligger, med skriften ned og fortsatt oppslått slik hun gikk fra den. Boken hun stolte på. De første kapitlene hadde fylt henne med velvære, gitt henne en følelse av trygghet, med bare et hint om spenningen som ville komme, et lite et-eller-annet som fikk henne til å lese videre, men som ikke avslørte hva som ventet. Det kalte på henne, lokket henne til seg, lengre og lengre inn, helt til hun skjønte at hun var fanget. Ordene begynte  å rase rundt i hjernen før e rammet henne som et knyttneveslag midt i magen, det ene etter det andre. De var lik en kø av mennesker som én etter én hoppet foran et tog hun hjelpeløst prøvde å styre, og det var umulig å svinge unna dem. Det var for sent å tråkke på bremsen. Det fantes ingen vei tilbake. Catherine hadde helt uforvarende snublet over seg selv, dypt der inne mellom boksidene.

For 20 år siden opplevde Catherine Ravenscroft den verste dagen i sitt liv. Siden det hele endte godt, valgte hun å holde hendelsen hemmelig for alle rundt seg, inkludert sin mann. Det er bare én eneste person som vet hva som virkelig skjedde denne dagen  – og denne personen er død.
Når Cathrine plutselig oppdager en bok som i i levende detalj forteller om den forferdelige dagen da Cathrine ble slave av sin mørke hemmelighet, raser hele hennes tilværelse sammen, men sannheten kan komme til å ødelegge både henne selv og familien.

Dette er en god psykologisk thriller som gjennom hele boka beholder en krypende, litt ekkel stemning da man aldri helt klarer å forstå hvordan det hele henger sammen. Tenk så ekkelt å starte å lese en bok, for så å oppdage at den handler om deg selv – og noe du trodde du var den eneste i verden som visste. Hvem kan ha skrevet denne boken og i hvilken hensikt?

Vi følger Catherine gjennom hennes leting på hvem og hvorfor, og ikke minst hvordan hun skal forholde seg til sin egen familie, som også har lest boken og etterhvert forstår at det er henne dette handler om.

Jeg likte boka veldig godt, og anbefaler denne virkelig som årets sommerlektyre når den kommer ut i salg fra 16. juli.

Andre om boken:
Ingvar Ambjørnsen – Dagbladet
Åslaug – Med bok og palett
Beritbok
Beathes bokhjerte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *