Av jord er du kommet av Chris Tvedt

Av jord er du kommetForfatter: Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsen
Forlag: Cappelen Damm AS 2012
Kilde: Lånt på biblioteket

Han sov ikke godt lenger, pleide å våkne en eller annen gang ut på natten eller i beste fall grytidlig på morgenkvisten, men i det siste hadde det vært verre enn noen gang. Han visste hvorfor. […]
Han skulle til å snu seg for å gå inn da kulen traff ham like over neseryggen. Den slo inn i hjernen, brøytet seg gjennom grå hjernemasse, rev over nervetråder og små og store blodårer, før den etterlot seg et hull på størrelse med en knyttneve i bakhodet. Mannen sank sammen som en teaterdukke som hadde fått alle trådene kuttet.

En kvinne blir drept i Bergen. En annen ligger i koma. Mye tyder på at de har vært utsatt for samme gjerningsmann. Edvard Matre blir sendt til hjembyen for å finne en mulig seriemorder.

I Oslo har en massegrav med pasienter fra Gaustad sykehus blitt åpnet. Edvard får beskjed om at en av dem er hans egen mor – ikke hun som ligger begravet i Bergen. Klarer han å legge sine personlige problemer til side og fokusere på å fange drapsmannen? Og kommer han til å finne ut mer om seg selv enn han setter pris på?

En spennende og lettlest krim. Det fokuseres på selve historien, men jeg føler noen ganger at det kan gå litt fort i svingene, det blir litt overfladisk og det føles som om det gjelder å komme gjennom historien fortest mulig. Men det er definitivt ingen dårlig bok, og jeg har fulgt Chris Tvedt gjennom alle hans bøker, og når vi i denne møter en ny person (og vår advokathelt også dukker opp) så tyder mye på at jeg definitivt kommer til å fortsette å følge Chris Tvedt framover også.

3 tanker om “Av jord er du kommet av Chris Tvedt

  1. De fleste som leser Tvedt virker til å svært begeistret, så det er fint noen er litt mere kritisk. Selv er jeg fan og gleder meg til å lese Av jord er du kommet. Synest det er modig gjort av Tvedt at han våger å skape en ny krimhelt, når den gamle fungere så godt.

    • For all del, jeg har vært og fortsatt fan – men jeg er ikke ukritisk av den grunn. Og når man begynner å komme opp i et anselig antall leste bøker sier det seg selv at ikke alle havner på toppen av liker-skalaen:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *