Vinterfolket av Jennifer McMahon

VinterfolketTittel: Vinterfolket
Forfatter: Jennifer McMahon
Utgitt på Bazar Forlag 2014
Originaltittel: The Winter People
Oversatt av Kirsti Øvergaard
Kilde: Anmeldereksemplar

Min elskede tante, Sara Harrison Shea, ble brutalt myrdet vinteren 1908. Hun ble trettien år gammel. Rett etter hennes død samlet jeg alle notisboksider og dagbøker som jeg greide å finne.
[…] Så ble det min oppgave det neste året å ordne notatene og samle dem til en bok. Jeg grep denne muligheten straks jeg forsto at historien disse sidene forteller, kan endre alt det vi tror vi forstår om liv og død.
Jeg vil også nevne at de viktigste notatene, med de mest rystende hemmelighetene og avsløringene, var samlet på de siste sidene i dagboken, skrevet bare noen timer før hennes død.
De sidene er ennå ikke funnet.

Sara Harrison Shea bodde i den lille landsbyen West Hall i Vermont på begynnelsen av 1900-tallet. Når hennes lille datter, Gertie dør, vil hun gjøre alt hun kan for å bringe henne tilbake. Bare noen måneder senere, blir Sara selv funnet drept bak huset sitt.
I nåtid bor 19 år gamle Ruthie i Saras hus, sammen med moren og lillesøsteren sin. En morgen er moren sporløst forsvunnet,  og mens Ruthie leter etter spor etter henne, finnes hun Saras gamle dagbok gjemt under gulvet i morens soverom. Uhyggelige hemmeligheter kommer for dagen, og Ruthie skjønner at hun er den eneste som kan hindre historien i å gjenta seg.

Altså, jeg skal rett og slett ikke lese slike bøker – dette er en spøkelseshistorie og hvis de er godt skrevet, skremmer de meg! (Hvis ikke, blir de bare latterlige…)
To ganger la jeg fra meg boka og bestemte meg for at jeg ikke turte å lese mer, men samtidig var historien så spennende og bra at jeg plukket den opp igjen (på dagtid, i lyset) og fikk avsluttet den. Og heldigvis for det – jeg elsket boken, historien og den bakenforliggende historien. Båndene mellom mennesker, som kan bli for sterke og hva som kan skje hvis de brytes.

En herlig, skummel bok for mørke høstkvelder (eller, som i mitt tilfelle – på dagtid når det er LYST ute!)

2 tanker om “Vinterfolket av Jennifer McMahon

  1. Jeg har denne i hyllen, men den har blitt forvist bakover i køen noen ganger. Tenker og at det fort kan bli latterlig, men hvis du lover at det ikke ble det så hiver jeg meg over den snarlig. Takk for fin omtale og motivasjon til å gå utenfor komfortsonen 🙂

  2. Oioi… Denne skulle jeg definitivt ikke lese.. Det var i hvertfall helt sikkert!
    Hmmm… Altså… Jeg skal rett og slett ikke lese slike omtaler ;o)
    Den får vel komme inn på leseønskelista likevel, da!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *