Vega forlag høsten 2013

I dag har jeg kikket på høstens utgivelser fra Vega Forlag, og her presenterer jeg de bøkene jeg gleder meg litt ekstra til. Alle omtalene er hentet fra forlagets hjemmeside.

stalingradStalingrad – Dag for dag av Jason Turner (kommer 10. september)
Kampen om Stalingrad var et vendepunkt under andre verdenskrig. Hitler-Tyskland angrep Stalins Røde Armé i et avgjørende slag om den strategisk viktige industribyen ved Volgas bredder.
På papiret virket det umulig for de sovjetiske styrkene å stå imot det tunge tyske angrepet, men etter hvert begynte kampene mann mot mann i fabrikkruiner, utbombede gater og sønderskutte hus gradvis å snu i deres favør.
I noveber 1942 gikk sovjeterne til motangrep, og under ledelse av general Zhukov omringet de general von Paulus og hans 6. armé. Tyskerne var nå sperret inne i byen, og i løpet av tre måneder gikk den 6. armé sakte men sikkert i oppløsning. Hitler nektet troppene å bryte ut av byen, og Görings løfter om en flybro viste seg å være tomme ord.
Boken er en kronologisk gjennomgang av slaget som påførte den tyske hæren et voldsomt nederlag. Ved hjelp av kart og øyenvitneskildringer forklarer denne boken hvordan tyskernes felttog mot Kaukasus la under seg store sovjetiske territorier. men da von Paulus og den 6. armé ble lokket inn i en utmattelseskrig inne i Stalingrads ruiner, viste det seg av panservognenes mobilitet og slagkraft var verdiløs. 

UlykkenUlykken av Linwood Barclay (kommer 15. september)
Milford i Connecticut er et rolig og fredelig sted å bo og et fint sted for unger å vokse opp. Men innbyggerne føler den økonomiske krisen på kroppen, og selv vanlige, lovlydige mennesker begynner å bli en smule kreative for å få endene til å møtes.
Glen Garber og entreprenørfirmaet hans er blitt ekstra hardt rammet av nedgangstidene, særlig etter at en mystisk brann ødela et hus under oppføring. Men Glens problemer skal snart nå nye høyder. Kona Sheila har nemlig lagt egne planer for å få dem ut av det økonomiske uføret, planer som ser ut til å omfatte et hemmelig nettverk av Milfords husmødre, og som snart skal gi enorm avkastning. Det er da ulykken skjer…
Brått virker det som om naboens forsøk på å skaffe seg rikdom i en fei fører til en sikker død, og Glen – som ikke lenger kan stole på dem han er glad i engang – må sette alt på spill for å avdekke hva som skjuler seg bak den lille byens idylliske fasade før det er for sent.
For noen ulykker er slett ikke ulykker. 

 

 

2 tanker om “Vega forlag høsten 2013

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *