Vårens bøker fra Kagge Forlag

I dag presenterer jeg de av vårens bøker fra Kagge Forlag som jeg gleder meg til.

Orange is the new blackOrange is the new black – mitt år i et kvinnefengsel av Piper Kerman
Hun har kjæreste, en spennende jobb, flott familie – og ingen ville gjette på at 34 år gamle Piper Kerman skal i fengsel for en ti år gammel forbrytelse. Hun er dømt for å ha smuglet en koffert full av narkopenger. Nå har fortiden innhentet henne. 15 måneder i et beryktet kvinnefengsel i Connecticut venter. Over natten blir hun fange nummer 11187-424, kledd naken og iført den oransje fangedrakten.
(Boken har også blitt en populær tv-serie på Netflix).

Mørke hjerterMørke hjerter av Hanne Kristin Rohde
Den unge juristen Wilma har nettopp begynt i jobben som leder i Seksjon for Volds- og seksualforbrytelser. Hun er stappfull av entusiasme og pågangsmot, og møter opp hundre prosent motivert for innsats.
En serieovergriper herjer i Oslos gater, og Wilma og hennes kolleger kastes rett ut i etterforskningen. Det blir en kamp mot klokken: Når vil han slå til igjen? Samtidig meldes tre unge, georgiske jenter savnet over hele Europa. Det skal vise seg at sakene har mer til felles enn starten av etterforskningen gir inntrykk av.
I sin debutroman undersøker Hanne Kristin Rohde hva som skjer når et menneske blir satt i et krysspress mellom ansvar for oppklaring av svært alvorlig kriminalitet og samtidig må hamle opp med steinalderledelse.

De uønskedeDe uønskede av Yrsa Sigurðadóttir
Óðinn blir satt til å undersøke mistankene om overgrep mot barn op Krokur, en behandlingsinstitusjon for gutten på 1970-tallet. Undersøkelsene avdekker et umenneskelig regime. To unge gutter har dødd under brutale omstendigheter.
Etter ekskonta Làras død har Óðinn hatt ansvaret for deres datter Rún, og etter hvert påvirker undersøkelsene hans eget liv.
Mens Óðinns undersøkelser skrider fram, introduseres leseren for de grusomme hendelsene på skjedde på Krokur, og han innser gradvis at ekskonas død slett ikke var en ulykke, slik de hittil har trodd. Men mens han desperat forsøker å finne svar på sine spørsmål, blir ondskapen som omgir ham bare sterkere.

Den store dopingbløffenDen store dopingbløffen av Mads Drange
Antidopingarbeidet råtner på rot. Det finnes verken ressurser, kompetanse eller vilje til å ta tak i problemet. Dette er én av påstandene i Mads Dranges bok om jakten på jukserne. I løpet av ti år som dopingjeger ble han stadig mer desillusjonert på antidopingarbeidets vegne, før han til slutt sa opp. Drange beskriver hvor lett det er å dope seg og viser frem et testsystem som kun er et spill for galleriet.
Den største skurken er IOC, som legger opp systemer som sikrer eget omdømme, men beskytter jukserne. Og så lenge særforbundene har ansvaret for å kontrollere egne utøvere, har de alt å tape på dopingskandaler. Slik oppstår en ond sirkel som gjør at det er fritt frem å dope seg, så lenge du passer på å være ren i konkurranse.
Drange avkler myten om at doperne ligger et hestehode foran dopingjegerne. Som oftest brukes det kjente midler. Og kampen mot doping lar seg vinne. Dersom man vil.

Norges uskrevne loverNorges uskrevne lover av Egil Aslak Aursand Hagerup
Hysterisk morsomt om de lovene vi egentlig lever etter.
Uten lover ville samfunnet kollapset i løpet av morgenrushet, og i år feirer vi betydningen av selveste grunnloven. Allikevel har ingen tatt seg bryet med å skrive ned alle de uskrevne lovene vi hver dag forholder oss til: Før nå. For å gjøre Norge til et litt bedre land har vi samlet de lovene vi egentlig lever etter – både de som gjelder, og de som burde gjelde. Med denne boken i hånden er du sikret aldri å trå feil. Eller du kan le over alle gangene du har gjort det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *