Vårens bøker fra Cappelen Damm

Her presenterer jeg et knippe av de bøkene jeg gleder meg til fra Cappelen Damm våren 2014:

Jernjomfruen
Jernjomfruen av Ann-Christin Gjersøe
(kommer februar)
I desember 1981 ble en ung mor meldt savnet rett utenfor Tønsberg. Hun kom aldri tilbake. Tretti år senere forsvinner to nye kvinner fra samme distrikt. Ida Gabler, journalist i Tønsberg Tidende, blir involvert i etterforskningen, og finner nye ledetråder. Snart begynner hun å ane en ny og skremmende sammenheng. Den virker bare for ond til å være sann…

 

Krypet
Krypet av Ragnar Enger
(kommer februar)
Funnet av en drept hente i Nordmarka kaster politiet ut i en voldsom jakt på gjerningspersonen. Samtidig vender en psykiater hjem til Norge etter mange års arbeid i USA, og han får en sentral rolle i etterforskningen. Det viser seg at politiet ikke er de eneste som er på jakt etter den mistenkte.
Krypet er en intens thriller-inspirert krim hvor leseren drives fra side til side i jakten på en løsning.

 

Til Jacobs forsvar
Til Jacobs forsvar av William Landay
(kommer februar)
Visestatsadvokat Andy Barbers egen sønn blir anklaget for å ha drept en klassekamerat. Andy er overbevist om sønnens uskyld og gjør hva han kan for å beskytte ham. Men hvor langt kan man gå for å redde sitt eget barn?
Dette er en sterk roman om en families kamp gjennom en ubegripelig krise – og skyld, svik, lojalitet og om hvor raskt vi kan miste kontroll over livet.

Når gjøken galer
Når gjøken galer av Robert Galbraith
(kommer februar)
Den vakre, men nedtrykte modellen, Lula Landry, faller i døden fra en snødekt Mayfair-balkong, antas det at hun har begått selvmord. Imidlertid er broren hennes i tvil, og han får privatetterforsker Cormoran Strike til å se nærmere på saken. Strike er krigsveteran – såret både fysisk og psykisk – og tilværelsen hans er kaotisk.
Saken gir Strike en økonomisk livline, men det følger med en personlig kostnad: Jo mer han dykker ned i den unge modellens komplekse verden, dess mørkere blir ting – og jo mer nærmer han seg den største fare.

Helvetesilden
Helvetesilden av Karin Fossum
(kommer mars)
En rusten campingvogn i et skogholt skjuler en forferdelig forbrytelse. Et lite barn og en voksen kvinne er skåret opp og drept med kniv. Moren er Connie, alenemor og hjemmehjelp, barnet er sønnen hennes, Simon på fem år. Hvem kan ha hatt motiv til å ta livet av eiegode Connie og den lille forsiktige sønnen hennes? Også for Konrad Sejer og hans medarbeidere er dette en sak helt utenom det vanlige.

 

Lykkelige mennesker leser og drikker kaffe av Angés Martin-Lugand (kommer mars)
Det er et år siden Diane mistet sin mann og barn, og hun sliter med å gå videre. Til slutt bestemmer hun seg for å reise til Irland, dit de hadde tenkt å dra før ulykken. Hun tar frem kartet og setter fingeren på en liten landsby. Landsbylivet er så langt fra livet i Paris som det er mulig å komme, og når hun får en nabo som viser seg å være fryktelig usympatisk, blir ikke oppholdet slik hun hadde håpet.

Hundreår med hodebry. Utilregnelighetens historie av Bernt Gran
(kommer mars)
Spørsmålet om tilregnelighet var et tema nær sagt alle hadde en formening om etter terroraksjonen den 22. juli 2011. I denne boken belyses tilregnelighetsbegrepet i både fortid og nåtid. Forfatteren tar oss gjennom de mer spektakulære sakene – fra Knut Hamsun, Sverre Risnæs og til Anders Behring Breivik – og gir oss forståelse og innsikt i synet på utilregnelighet gjennom tidene.

Skammens historie. Den norske stats mørke sider 1814-2014 av Thomas Vestgården og Sigmund Aas
(kommer mars)
Dette er de svakes norgeshistorie og boken utfordrer den allmenne oppfattelsen av det uskyldsrene Norge. Kjente og ukjente skampletter i norgeshistorien belyses og settes inn i en historisk sammenheng, med Norges tid som stat med egen grunnlov og frem til dens kommende 200-årsjubileum som tidsmessig avgrensning. Nei, det er ikke typisk norsk å være god, det er typisk norsk å ha det godt.

Ingen utvei. Edward Snowden og USAs overvåkning av verden av Glenn Greenwald
(kommer mars)
Etterretningsanalytikeren Edward Snowden er i dag etterlyst av amerikanske myndigheter for spionasje etter at han sto fram som kilden til omfattende lekkasjer om amerikansk overvåkning av data- og teletrafikk. Glenn Greenwald var den som fikk Snowdens avslørninger publisert allment. Han har fått full tilgang til dokumentene og er den eneste som har intervjuet ham før og etter at Snowden rømte USA.

Hjerne i brann
Hjerne i brann av Susannah Calahan
(kommer mars)
En 24 år gammel journalist mister identitet, språk og hukommelse og får voldsomme anfall, hallusinasjoner og vrangforestillinger. Hun synker ned i en verden av forvirring og mørke. Spørsmålene hagler; er det en psykose, tidlig demens, schizofreni? Et team av dyktige leger starter jakten på en diagnose, og fortellingen om reisen inn i og ut av galskapen er en thriller i seg selv.

Glemt av Jessica Brody
(kommer mars)
En 16 år gammel jente blir funnet, uskadd, i havet, etter et flykrasj. Hun husker ingenting fra livet før ulykken. Ingen vet hvordan hun overlevde. Og ingen vet hvem hun er.
Seraphina har bare én ledetråd: en mystisk gutt som påstår at han har hjulpet henne med å unnslippe et topphemmelig forskningsprosjekt. At hun kjenner ham. At de var forelsket. Hun vet hun må stole på ham – men hun husker ikke hvorfor.

På en brennende bro av Val McDermid
(kommer april)
Skyldfølelse og sorg har skapt en kløft mellom de kriminalitetsbekjempende partnerne psykolog Tony Hill og ex-DCI Carol Jordan. Men bare fordi de ikke snakker sammen betyr ikke det at drapene stopper. Noen dreper kvinner. Kvinner som har en foruroligende likhet med Carol Jordan. Slik saken utvikler seg, må Tony og Carol jobbe sammen igjen for å prøve å redde ofrene, og seg selv.

Ensom ulv av Jodi Picoult
(kommer april)
Når naturverneren Luke Warren blir skadd i en bilulykke og havner i koma, konfronteres familien med et etisk dilemma. Datteren Cara håper på et mirakel, og vil gjøre alt for å holde faren i live. Sønnen Edward kan ikke forestille seg at en mann som en gang levde blant ulver, kan få et verdig liv som pleiepasient. Til slutt må de velge: Skal de holde Luke i live? Eller skal de la ham slippe?

seks år

Seks år av Harlan Coben
(kommer mai)
Seks år har gått siden Jake Fisher så Natalie, sitt livs kjærlighet, gifte seg med Todd. I seks år har han holdt seg unna Natalie, men da han kommer over Todds nekrolog, klarer han ikke å holde seg unna begravelsen. Der får han et glimt av Todds kone… det er bare det at det ikke er Natalie. Hans perfekte bilde av Natalie begynner å rakne, og han skal komme til å sette sitt eget liv i fare.

Den lengste reisen av Nicholas Sparks
(kommer mai)
Ira (91) har kjørt av veien og sitter innesperret i bilen. Plutselig får han se at det sitter noen ved siden av ham: hans avdøde kone Ruth. For å holde motet hans oppe, gjenforteller hun historier fra livet deres sammen.
Et stykke unna er Sophias liv i ferd med å endre seg når hun møter den unge cowboyen Luke. De to parene har lite til felles, men likevel kommer deres veier til å krysses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *