Vårens bøker fra Cappelen Damm

BrennemerketBrennemerket – Eystein Hanssen
(kommet)
Morens gamle demoner trekker Elisabeth Sinee Rathke (Elli) mot et drapsmysterium i Bangkoks blodhete underverden. Snart skjønner Elli at hun selv er like forbundet med saken som moren. Sammen med Jan Nereng og den lokale politimannen Tep Wattana går hun løs på sin mest kontroversielle etterforskning til nå. Bangkok er ikke et sted man følger reglene. Det er et sted man overlever. Det vet også Ellis motstander, som vil ha henne av dage. Men hvem er han? Og hvem er venn og hvem er fiende blant lokale politifolk og eksilnordmenn?


Savner degSavner deg – Harlan Coben

(kommet)
Kat Donovan, NYPD-etterforsker, prøver å spore opp en savnet kvinne, samtidig som hun i all hemmelighet forsøker å finne ut hvem som drepte hennes far for nesten 20 år siden. En venninne mener hun trenger adspredelse, og insisterte på at Kat skal prøve onlinedating. I jungelen av profiler dukker plutselig et kjent ansikt opp. Det føles som om verden eksploderer, og følelser Kat har ignorert i mange år slår henne i hodet. Den som stirrer tilbake fra PC’en er hennes eks-forlovede Jeff, mannen som knuste hjertet hennes for 18 år siden. Hun kontakter ham, men han mener at fortid bør være fortid. Men slik er det aldri i en bok skrevet av Harlan Coben.
De forskjellige handlingstrådende griper inn i hverandre på de mest urovekkende og overraskende måter, og i liket med andre Coben-thrillere er dette en bok du nærmest leser i ett strekk.

Hevnens farge er blåHevnens farge er blå – Mary Higgins Clark
(kommet)
Da Laurie Morans ektemann ble brutalt tatt av dage, var det bare tre år gamle Timmy som så ansiktet til farens drapsmann. Fem år senere fortsetter de gjennomtrengende blå øynene hans å hjemsøke Timmys drømmer. Laurie er hjemsøkt av mer; drapsmannens trussel mot sønnen hennes da han flyktet fra åstedet: «Si til moren din at det er hennes tur neste gang, og deretter er det deg.»

 

 

BarndomshjemmetBarndomshjemmet – Lisa Jewell
(kommet)
De fire barna i familien Bird har en spesiell, men lykkelig barndom. De vokser opp i et sjarmerende gammelt steinhus i en idyllisk landsby, med lange kvelder i et varmt og koselig kjøkken og med late, solfylte sommerdager i den blomstrende hagen. Moren deres er en vakker og eksentrisk hippie som elsker å gjøre det mest hverdagslige sysler til glitrende øyeblikk i barnas liv.
Under en påskemiddag skjer det en tragedie som er så grufull at den river familien i stykker i årene som følger. Barna blir store, flytter ut og skaper sine egne liv. Snart føles det som om de aldri var en familie i det hele tatt. Men en dag må alle reise tilbake til barndomshjemmet – og konfronteres med det som skjedde den påskekvelden da de var små.

Elizabeth er borteElizabeth er borte – Emma Healey
(kommer 30. januar)
Maud har blitt glemsom. Hun fortsetter å kjøpe ferskener selv om skapet er fullt. Hun glemmer stadig å drikke koppene med te hun gjør i stand, og hun skriver lapper og notater for å minne seg selv på ting. Men Maud er fast bestemt på å finne ut hva som har skjedd med venninnen, Elizabeth, og hva det har å gjøre med den uoppklarte forsvinningen av hennes søster Sukey, mange år tilbake, like etter krigen.

 

Den ubehagelige sannheten – William Landay
(kommer 1. februar)
Politimester Ben Truman er bare 24 år gammel. Han arver politisjefjobben på hjemstedet fra sin far. Da Ben oppdager liket av en fremtredende aktor fra Boston-distriktet i en lokal hytte, forandrer livet seg dramatisk. Ben avdekker en hemmelig historie om mord og hevn som strekker seg tjue år tilbake. Det hele tar svært uventede vendinger, og slutten er like sjokkerende som i Til Jacobs forsvar.

Historiefortelleren
Historiefortelleren – Jodi Picoult

(kommer februar)
Sage Singer har en fortid som gjør at hun skjuler seg for verden. Hun sover om dagen og jobber på bakeri om natten, men når hun innleder et vennskap med Josef Weber, som er gammel nok til å være bestefaren hennes, endrer alt seg. Men så forteller Josef noe han har holdt hemmelig i 70 og som skjedde under krigen, og Sage må stille seg selv det vanskelige spørsmålet: Kan drap noen ganger være rettferdig?

 

Skjelettets vei – Val McDermid
(kommer mars)
Handlingen er lagt til forfatterens hjemby, Edinbrugh, og handler om etterforskningen av en såkalt cold case. Et skjelett blir oppdaget, gjemt på toppen av en gotisk bygning som snart skal renoveres. Etterforsker Karen Pirie har som oppgave å identifisere flere tiår gamle bein og er snart i ferd med å avdekke en serie gamle konflikter, falske identiteter og hemmeligheter som lenge har vært begravd.

En bønn for de bortførte – Jennifer Clement
(kommer mars)
I Guerrero, Mexico er Ladydi født inn i en verden der det er farlig å være jente. Mødrene kler jentebarn som gutter for å beskytte dem mot bortføring av kartellene. Og når de svarte SUV-ene ruller gjennom landsbyen, gjemmes Ladydi og venninnene hennes i griper i bakken. En uforglemmelig historie om vennskap, familie og en kvinne som nekter å legge seg ned og gi opp.

I beste mening – Benedicte Meyer Kroneberg
(kommer 10. mars)
Helene vokste opp i fosterhjem hos Anna og Helge. Nå har hun stiftet familie og har flyttet tilbake i håp om å redde ekteskapet med Karl. Romanen forteller om hennes søken etter å ha noen i livet sitt: om å føle seg som en gjest hos fosterforeldrene, om ungdomskjærester, savn og ensomhet. Helene går med en økende uro i stormen: Kommer Karls hjem?
En innsiktsfull roman om å høre til.

Fettere&kusinerFettere og kusiner – Kristian S. Hæggernes
(kommer 26.mars)
Mens jevnaldrende har fullført utdannelsen og er i gang med voksenlivet, bor Njål i kjelleren i foreldrenes hus og jobbet på bensinstasjonen like over veien. Fettere&kusiner følger Njål gjennom ti dager der han ser tilbake på oppveksten sin og lurer på om alt ble som det ble på grunn av det som skjedde en sommer på hytta, samtidig som et tilbud han får kanskje kan vise ham en vei ut av fastlåste mønstre.

 

 

Kjære datter – Elizabeth Little
(kommer mars)
I 2003 ble Jane Jenkins dømt for å ha drept sin mor, den sveitsisk-amerikanske filantropen Marion Elsinger. Jane har ingen anelse om hun gjorde det eller ikke, men ti år senere løslates hun på grunn av formelle feil i dommen. Nå skal Jane finne ut om hun er skyldig eller ikke, og tar leseren med på en halsbrekkende reise frem til den urovekkende sannheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *