Ukens boktips fra Gunn Marit Nisja. Hässelby av Johan Harstad

HässelbyHässelby
Johan Harstad

Utgitt på Gyldendal 2007

Gunn Marit om boka:
Jeg vil anbefale romanen Hässelby. Den er noen år gammel, men fortjener enda mange nye lesere.

Det som både er forstyrrende og interessant i Hässelby – og som var det som fikk meg til å tenke: «Hva i all verden – dette må jeg få med meg!» i utgangspunktet, var at hovedpersonen heter Albert Åberg. Ja, selveste Albert. Han er ikke barn lenger nå, og bør løsrive seg fra pappa Bertil. (Karakteren Milla dukker også opp). I forsøket reiser Albert helt til Hong Kong, men så er det jo så synd på pappa.
Etter hvert begynner merkelige ting å skje, Albert begynner å mistenke at verden går mot en ende, kan han virkelig ha rett i det?

Husker boka som overveldende, tragisk, fantasifull, intelligent, til tider morsom, og føler den handler om «skjebnen», eller det at enkelte ting vil hende til slutt uansett hvor hardt du jobber for å unngå det.
Harstad har skrevet flere andre bøker, mest kjent er kanskje «Darlah» og «Buzz Aldrin – hvor ble det av deg i alt mylderet?»
Jeg kommer til å lese disse – skjønner ikke at jeg ikke alt har gjort det.

Om Gunn Marit:
Gunn Marit er født i 1978 i Sunndal kommune.
Hun er utdannet kokk og lærer og arbeider i dag som avdelingsleder for kunstutstillingene ved Blaafarveverket.

Hun har gitt ut diktsamlinger under pseudonymet Miriam Chiron, og debuterte som romanforfatter med Naken i hijab i 2011.

porslenspiken

 

Porselenspiken kom i 2013.
Den handler om Kristin som akkurat har startet spisestedet Små Gryter. Så møter hun Marta for første gang, som hun forstår har hatt et vanskelig liv og nå ønsker å jobbe i restauranten til Kristin.
Det er en fin og varm fortelling om to skadeskutte kvinner som finner hverandre og dermed også en glede og mening i livet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *