Ukens boktips fra Frode Håkonsen. May Lenda av Marte Aune

May LendaMay Lenda av Marte Aune
Publica Forlag 2013

Frode om boka:
I dag tenkte jeg å fortelle dere om en forholdsvis ny bo, utgitt av en meget ung debutant. 19 år gamle Marte Aune fra Stjørdal ga i 2013 ut romanen May Lenda på Publica, og hadde det ikke vært for arrangementet holdt av Stjørdal bibliotek i fjor høst, hadde jeg neppe fått med meg denne boka. Der fikk hun presentere seg selv og bakgrunnen for boka, samt at hun leste fra den. Og jeg må bare si med en gang, dette er vanligvis ikke bøker jeg kaster meg over. En ungdomsroman om ei 15 år gammel jente og hennes måte å takle storebrors selvmord på. Men under opplesningen på biblioteket, så var det noe som fanget meg sterkt. Det var som å bli satt rett i hodet på hovedrollefiguren, May Lenda og se verden fra hennes ståsted. Språket har en naiv, enkel, men troverdig tilstedeværelse og ganske raskt får man tak i masse under-kommunisert materiale. May Lenda er en nær fortelling, skrevet av en ungdom for ungdom. Men likefullt, boka fenget meg.

Forfatteren sier hun har skrevet siden hun var 12-13 år gammel, og at denne fortellingen har vært med henne i mange år før den endelig materialiserte seg i et fullverdig bokmanus i 2013. Det skal bli spennende å følge unge Marte Ane framover, hun virker engasjert, dedisert og målrettet i sine litterære ambisjoner, og med May Lenda har hun fått en spennende start.

Forlagets omtale:

Femten år gamle May er en glad og klønete jente som bor sammen med sine fraværende foreldre på det lille tettstedet Fjellid. En dag blir storebroren hennes, Fredrik, tatt for juks under en eksamen, og han faller ned i en dyp depresjon. May vet at han har slitt
hele livet, med mobbere og manglende målsetninger for seg selv, men hun kan merke at noe er forandret denne gangen. Noe er i ferd med å skje.

Frode HåkonsenFrode Håkonsen:
Håkonsen er født i Stjørdal i 1966, har prøvd det meste innen idrett uten å imponere og hadde skolens verste håndskrift – ikke fikk han med seg særlig grammatikk heller, så det lå ikke i kortene at han skulle bli dikter.

Men like fullt, i 2013 utga han sin debutbok – Margenshjerte, en diktsamling. Om denne boken har jeg bl.a. skrevet – «Dette er en bok man har liggende lett tilgjengelig slik at man kan plukke den opp og lese på en helt tilfeldig side. Og man oppdager nye ting og tolker litt annerledes hver gang. […] En glimrende debut fra Frode Håkonsen.

Du kan bli bedre kjent med Frode på hans hjemmeside – hakonzen.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *