Tilgi meg av Harlan Coben

Tilgi megTittel: Tilgi meg
Forfatter: Harlan Coben
Utgitt på Cappelen Damm 2011
Originaltittel: Caught
Oversatt av: Sissel Busk
Lest av: Christoffer Staib
Kilde: Egen lydbok

Forlagets omtale: 
Haley McWaid er en populær og snill 17-åring. Derfor blir både familien og naboene hennes svært engstelige for henne når hun plutselig forsvinner. På samme tid blir sosialarbeideren Dan Mercer tilsynelatende tatt på fersk gjerning i et forsøk på å ha omgang med en mindreårig jente. 
   Wendy Tynes er fjernsynsreporter og har spesialisert seg på å avsløre lysskye forhold. Hun blir involvert i begge sakene, men oppdager svært fort at hun ikke lenger kan stole på sine instinkter eller på de menneskene som omgir henne. Det er mye som ikke lenger er som det utgir seg for å være.

Det er sjelden jeg lytter til lydbøker, av den enkle grunn at jeg ikke klarer å holde på konsentrasjonen når jeg hører noen andre lese bøker og derfor får jeg ikke med meg innholdet. Det er også vanskeligere og bla seg frem og tilbake for å finne igjen koblinger og mennesker man har glemt.
Grunnen til at jeg kom meg gjennom denne med konsentrasjonen på topp hele veien, er rett og slett fordi det er en veldig spennende fortelling. Det kom jo ikke som noen overraskelse, all den tid det er Harlan Coben som har skrevet den.

Handlingen er elegant vevd sammen, og tar ulike retninger hele tiden og det er umulig å gjennomskue løsningen. Slutten kom på meg såpass overraskende at jeg nærmest ble sittende med hakeslipp og ørene på stilk.

Harlan Coben er en av mine absolutte forfatterfavoritter, og det er ikke uten grunn – bøkene hans skuffer aldri – og heller ikke denne gjorde det.

Oppleseren var behagelig å høre på, og det er viktig.

Oversettelsen hadde et par idiotiske glipp av typen som irriterer meg grenseløst (men egentlig ikke har noen betydning); «Han gikk over rommet»… nei vel? Han gikk vel over gulvet vil jeg tro, eller gjennom rommet? «Bomullsspinn» for Cotton Candy???

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *