Tidsrosen av Ørjan N. Karlsson

TidsrosenTittel: Tidsrosen
Bok nr. 1 i Lansetrilogien
Forfatter: Ørjan N. Karlsson
Utgitt på Gyldendal 2015
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

– Jeg tilgir deg, Longinus.
Mannen med tornekronen åpnet øynene, men ikke munnen.
– For hva? stammet han.
– For dette, lød det tause svaret.
Longinus kjente armene løfte lansen mot mannens kropp. Så at spissen på jernhodet kom til å hvile mellom tredje og fjerde ribbein. Han prøvde å trekke lansen til seg, men verken armer eller bein lystret.
[…] Mannen med tornekronen smilte. Øynene ble milde. Så skjøt lansen fremover, inn mellom ribbeina og spiddet mannens hjerte.
[…] Noe skinnende falt forbi Longinus’ ansikt og traff bakken. Det luktet brent. Aske og svovel. Han kikket ned. Lansehodet lå ved føttene hans, delt i tre deler.

Forlagets omtale:
Martin Sølvfoss går på kostskole i Cambridge. På siste skoledag før sommerferien får Martin beskjed om at faren hans er savnet etter en seiltur. 
   Samtidig begynner underlige ting å skje. Marin ser syner, opplever at tiden stopper, og da han kommer hjem til Norge, mottar han et brev fra sin avdøde bestefar (min kommentar: brevet er da vitterlig fra faren!) med beskjed om at han har arvet en mystisk eiendom i Telemark. Etter hvert innser Martin at det er svært mye han ikke vet om Sølvfoss-familien. Det viser seg nemlig at slekten siden 2. verdenskrig har vært voktere av ett av de tre hellige fragmentene fra lansen som spiddet Jesus da han hang på korset. En mektig gjenstand som tiltrekker seg mørke krefter. Er Martin rede til å ta på seg oppgaven som lansens vokter? 

Han får nå til alt han prøver på, denne Karlsson! Jeg har pløyet meg gjennom hans tidligere bøker – som veksler mellom krim, historie, thriller, krig og sci-fi – og alt funker!
Denne gangen har han skrevet en ungdomsbok (YA-sjangren), hvor vi har et gammelt mysterium som følger tidens gang, det er gamle relikvier og onde mennesker i forskjellige tidsepoker. Det er en oppskrift som er brukt med varierende hell mange ganger før – men det funker definitivt denne gangen.
En spennende, mystisk, skummel og heseblesende historie, gjorde boken til en real pageturner for min del.

Bare så synd at den er i tre deler – og de andre bøkene ikke har kommet ut enda!

Andre om boken:
Christina de Vries

2 tanker om “Tidsrosen av Ørjan N. Karlsson

  1. Jeg skrev også om denne. Rett etter at jeg hadde møtt Ørjan Karlsson og hørt ham snakke om boken. 🙂 Jeg er enig med det, det er virkelig dumt vi må vente på de neste bøkene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *