Tegnet av Raymond Khoury

TegnetForfatter: Raymond Khoury
Utgitt på Cappelen Damm AS 2011
Originaltittel: The Sign
Oversatt av Frank Lie
Kilde: Egen bok

På himmelen. Godt og vel femti meter over ishyllen som kollapset. En klar, skimrende lyskule. Den bare dukket opp der, og den rørte seg ikke. […] Den hadde en slags eterisk letthet, som om det var luften selv som glødet.

En vitenskapelig ekspedisjon blir vitne til et intenst og spektakulært lysskinn. Det endrer langsomt form og blir til et ganske bestemt tegn. Hendelsen formidles verden over. En prest i Egypt har sett det samme tegnet og sier det er en beskjed fra Gud om at menneskeheten må legge om kursen for at de skal overleve. Matt Sherwood i Boston skjønner at det som skjer har sammenheng med broren død to år tidligere.

Dette har vi lest før. En bok i skjæringspunktet mellom vitenskap, religion, historie og politikk – en «hvermansen» som forsøker å finne svarene og offisielle, men dog litt hemmelige organisasjoner som gjør absolutt alt de kan for å holde sannheten skjult. Det kan bli for mange slike bøker også. Denne ga meg ikke stort, ingen spenning og ingen nysgjerrighet. Det var rett og slett litt likegyldig for meg hva som var sannheten og hvem som sto bak og hvorfor. Uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hva det var – kanskje bare dette ble én bok for mye?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *