Syndefall av Paal Pettersen

SyndefallForfatter: Paal Pettersen
Utgitt på Juritzen Forlag AS 2012
Kilde: Lånt på biblioteket

(Fra bokens bakside) :
Oslo blir hjemsøkt av en seriemorder som ikke eksisterer. Pressen døper morderen Mannen med ljåen, og hovedstaden er nå i fryktens grep. Etterforskeren Jeremias Jensen sliter med å fylle skoene til faren og hans bragder på politihuset i en årrekke. Med seg har han den eksotiske og helt ulike kollegaen Dharrie Maharaj, som har indisk opphav og en skarp og vittig tunge. De eneste ledetrådene de to har, er religiøse sitater som drapsmannen skriver i ofrenes blod. Men kanskje er de mer inne i saken enn de egentlig vet? Bibelske gåter, rituelle drap og mennesker som fullstendig har mistet forstanden, vil ryste hovedstaden og deg som leser denne utfordrende krimgåten.

Med denne pirrende omtalen har jeg hatt boken på listen min siden den ble lansert! Boken ble dessverre bare skummet gjennom. Bortsett fra første kapittel hvor vi følger morderen, skjer det jo ingenting! For min del er det som om boken aldri begynner – vi føler bare etterforskerne på politihuset, der de sitter å diskuterer – ispedd sine egne personlige problemer og et og annet vitneavhør. Etter side 185 går jeg bare over til å bla gjennom resten av boken, da jeg tar meg i å ikke bry meg om hvem, hva og hvorfor.

Så denne boken ble rett og slett en skuffelse for min del, og det er synd – for med den baksideteksten som er sitert over – så hadde boken et virkelig godt utgangspunkt for en skikkelig ekkel og spennende thriller.

En tanke om “Syndefall av Paal Pettersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *