Svar hvis du hører meg av Ninni Schulman

Svar hvis du hører megTittel: Svar hvis du hører meg
Forfatter: Ninni Schulman
Utgitt på Cappelen Damm 2014
Originaltittel: Svara om du hör mig (2013)
Oversatt av Kari Engen
Kilde: Bibliotekbok

Men så bråstoppet han og veivet med armene for ikke å miste balansen.
Pär lå på siden, stille som på et fotografi.
Petra blunket noen ganger for å klarne synet, prøvde å forstå hva hun så.
Halve ansiktet var borte, forsvunnet i en klebrig masse av våte hårtuster, hjernemasse og hvitblanke beinsplinter. Øreproppen var fortsatt på plass i det ene øret. Ledningen snodde seg ned i brystlommen, som om ingenting var skjedd.

En tidlig morgen i oktober møtes et jaktlag før de går til sine standplasser. Et skudd høres, men ingen melder fra om at det er de som har skutt. Noen timer senere blir en av elgjegerne funnet død og hans fjortenårige datter er sporløst forsvunnet.
Den nye politisjefen i Hagfors, Petra Wilander tilhører jaktlaget og blir dermed også en av de mistenkte. Hun kan derfor ikke utføre jobben, og det kompliserer ting.

Som i Schulmans tidligere bøker, møter vi også journalisten Magdalena Hansson, som har flyttet tilbake til barndommens trakter på bygda og som for tiden har barselpermisjon. Men når alvorlige ting skjer i bygda, samtidig som innsparingsspøkelset lurer i bakgrunnen og truer arbeidsplassen hennes, klarer hun ikke å la være å undersøke saken om den døde jegeren.

Det er stillferdig krim dette her, det tar seg liksom aldri opp til de store høyder innen spenning og overraskelsesmomenter. Her er det bygda og dens innbyggere som skildres, til tider veldig godt – med innfløkte relasjoner, hemmeligheter og bygdedyr. Tildels interessant og tildels litt kjedelig innimellom, jeg synes godt boka kunne vært strammet til noe – det dro litt for mye ut der en stund.

Men ellers koser jeg meg med bøkene til Ninni Schulman mens jeg leser dem, jeg altså – men det er kanskje ikke de bøkene som sitter igjen best i bevisstheten etter at de er lest ferdig…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *