Sue Grafton

Sue Grafton
Sue
Taylor Grafton, født 1940 i Kentucky, er en amerikansk forfatter.

Hun skrev manus for TV og dramatisere to Agatha Christie-bøker før hun begynte å gi ut sine egne kriminalromaner. Alfabetserien er utgitt på 26 språk i 28 land.

Kinsey Millhone:
Dette er hovedkarakteren i Sue Graftons alfabetserie. Hun er født i 1950. Hun er veldig lite opptatt av sitt eget utseende, noe det blir lagt vekt på idet vi stadig leser om at Kinsey klipper sitt korte, tykke og svarte hår med neglesaks. Hun har blitt skilt to ganger – mest fordi Kinsey er en ensom ulv. Hun jobber som privatdetektiv, og da helst alene.
Hun leier andre etasje i garasjen til Henry Pitts, en pensjonert baker som er det som kan kalles Kinseys bestevenn, hun er egentlig litt forelsket i ham – men han er for henne mer som en far enn en potensiell partner.

Bibliografi:
Tidlige romaner:
1967 – Keziah Dane
1969 – The Lolly Madonna War

Alfabetserien:
(Norsk oversettelse i parantes):
1982 – A is for Alibi (Alibi)
1985 – B is for Burglar (Bedrag)
1986 – C is for Corpse (Callahan)
1987 – D is for Deadbeat (Druknet)
1988 – E is for Evidence (Eksplosiv)
1989 – F is for Fugitive (Flukt)
1990 – G is for Gumshoe (Gissel)
1991 – H is for Homicide (Hasard)
1992 – I is for Innocent (Indisier)
1993 – J is for Judgment (Jaget)
1994 – K is for Killer (Kadaver)
1995 – L is Lawless (Lovløs)
1996 – M is for Malice (Mord)
1998 – N is for Noose (Nemesis)
1999 – O is for Outaw (Oppgjør)
2001 – P is for Peril (Profitt)
2002 – Q is for Quarry (Quorum
2004 – R is for Rocochet (Risiko)
2005 – S is for Silence (Savnet)
2007 – T is for Trespass (Troløs)
2009 – U is for Undertow (Understrøm)
2011 – V is for Vengeance (Vendetta)
2013 – W is for Wasted 

Også utgitt:
1992 – Kinsey and Me. En samling noveller om Kinsey Millhone og Sue Graftons mor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *