Stjerneskudd av Peter Temple

StjerneskuddTittel: Stjerneskudd
Forfatter: Peter Temple
Utgitt på Forlaget Press AS 2012
Originaltittel: Shooting Star
Oversatt av Christian Rugstad
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Baksideteksten: 
Anne Carson er femten år. Hun er vakker og vilter – og kidnappet. Hennes velstående familie har samlet seg og besluttet å tilkalle Frank Calder, en tidligere soldat og gisselforhandler som nå har falt i unåde. Familien ønsker at han skal overlevere løsepengene til kidnapperne. Frank vil at de skal tilkalle politiet, men familien nekter, siden rot i politiets rekker nesten kostet et annet barn i Carson-familien livet flere år tidligere. Er det noen sammenheng mellom disse to hendelsene? Er det grådighet som er motivet? Eller hevn? Eller kan det være noe helt annet? For å finne ut av det må Frank gå langt utover sine fullmakter. Og mens Frank leter febrilsk etter mistenkte i nettet av Carson-familiens forretninger og avtaler, ekteskap og sidesprang, rivalisering og intriger, vet han at hvis instinktet leder ham på villspor, vil jenta han leter etter, helt sikkert dø.

Denne boka har jevnt over fått så god omtale, at jeg automatisk var litt skeptisk når jeg tok fatt på den. SÅ god kan den da ikke være?
Men jo da – SÅ god kan den altså være – og det er den virkelig. Dette er krim på absolutt toppnivå; en god grunnhistorie, spennende jakt på kidnappere og motiv, et persongalleri med sine historier og hemmeligheter som krydrer og utfyller historien og en løsning som verken er for enkel eller kommer for raskt!

Peter Temple er en forfatter jeg lurer på hvorfor i all verden jeg ikke har oppdaget tidligere, men det kommer det til å bli en endring på nå. Dette var krim i toppklasse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *