Sporvekslingsmordet av Hans Olav Lahlum (anmeldelse)

Utgitt på Cappelen Damm 2017

Forlagets omtale:
En 17 år gammel skiløper blir funnet skutt i sporet under siste etappe av en staffet i Holmenkollen. Udåden skjedde i åpent lende, men uten vitner. Politietterforsker Kolbjørn K2 Kristiansen har fått en ny brysom sak å bryne seg på.
Sporvekslingsmordet er en tankevekkende familiehistorie om et adoptivbarn fra 1970-tallets Norge, og samtidig et nytt klassisk krimmysterium om K2 og Patricia.

Jeg har hatt en ganske lang pause fra Hans Olav Lahlum, uten noen egentlig grunn, bortsett fra at det er så fryktelig mye annet å lese.
Men når jeg tok fram bøkene igjen, så kunne jeg rett og slett ikke forstå hvorfor jeg ikke sluker dem med én gang de kommer ut.
Den klassiske måten å skrive på, er så befriende og avslappende og tar meg tilbake til de store gamle, engelske krimforfatterne som jeg elsker. Hans måte å beskrive mellommenneskelige forhold, tidligere tiders handlinger og følgene av disse gjør alle bøkene hans en fryd å lese, en gåte som i (minst) to deler, sakte lar seg flette sammen til en løsning som alltid er veldig tilfredsstillende for leseren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *