Smertehimmel av Asle Skredderberget

SmertehimmelTittel: Smertehimmel
Forfatter: Asle Skredderberget
Utgitt på Gyldendal 2013
Kilde: Lånt på biblioteket

Det finnes to typer mennesker.
De som når de vet at de skal dø, rammes av panikk. Og de som forholder seg i ro, som om selve vissheten gir tankene tyngde.
Hun sto helt stille og så på ham og visste at det var over. Hun kunne selvsagt ha forsøkt å smelle igjen døren, kaste seg mot sengen og prøvd å ringe resepsjonen. Eller løpt ut på den lille balkongen og forsøkt å overdøve Roma-trafikken seks etasjer under.
Men hun ble stående. Resignert.
Et kort øyeblikk føltes det plutselig absurd å tenke at han skulle være farlig. Men innerst inne visste hun. Det var noe i blikket hans.

Ingrid Tollefsen er 31 år og forsker i legemiddelselskapet Forum Healtcare. Hun blir funnet drept på et hotellrom i Roma. To år tidligere ble hennes bror regelrett henrettet av gjengmedlemmer i en skolegård på Kolbotn.

Økokrim-etterforskeren Milo Cavalli blir sendt til Roma og i jakten på en løsning på søskendrapene blir han viklet inn i en sak som tar ham fra organiserte kriminelle i Oslos underverden til hardkokte finanstopper på Wall Street i New York.

Dette er den andre boken om Milo Cavalli – den styrtrike Økokrim-etterforskeren med dyre vaner. Teamet i boken er interessant og skremmende – hva er det legemiddelindustrien egentlig jobber mot – å kurere og hjelpe pasienter eller å tjene penger? Svarene blir nok gitt i denne boken.

Spenningen varierer noe gjennom boken, det er passasjer her som gjør at det går noe tregere å lese – men samtidig er temaet så aktuelt at man likevel velger å fortsette. Jeg liker også det fokuset Asle Skredderberget gir Milo Cavalli og hans private liv og familie. Her er det familiehemmeligheter og vakre historier Dette gjelder også fra den forrige boken, og jeg merker at jeg er minst like interessert i den historien!

Temamessig falt jeg mer for denne boken enn den forrige, men historien om familien Cavalli redder totalinntrykket hos meg og jeg kommer definitivt til å lese neste bok Skredderberget kommer med 🙂

En tanke om “Smertehimmel av Asle Skredderberget

  1. God anmeldelse! Startet på førsteboken, men rakk ikke å lese den ferdig før den måtte tilbake til biblioteket. Håper da å få kloa i den igjen, for jeg likte den. Kommer da også til å lese denne etterhvert. Liker at legemiddelindustrien er under lupen, spennende! Ha en videre fin dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *