Skrinet av H.K. Fauskanger

SkrinetTittel: Skrinet
Forfatter: H.K. Fauskanger
Utgitt på Baskerville 2012
Kilde: Bibliotekbok

Først nå ble jeg skikkelig oppmerksom på en høy, mørkhåret, ulastelig velkledd mann som sto lenet over liket. Han var tynn og senete, og med sin markante høkenese hadde han knapt noe utpreget tiltalende utseende.
[…] Han virket totalt oppslukt av scenen i all dens gru, men han var så visst ikke frastøtt av et syn som ville ha etterlatt de fleste mennesker bleke og sjokkerte. Tvert imot lot det til at han var i sitt ess, for ikke å si i sitt rette element, der han studerte åstedet for et bestialsk mord.

Forlagets omtale: 
Et grotesk øksemord i Kristiania åpner døren til en verden av koder og kabbala-mystikk. Noen går over lik i jakten på det tapte relikvieskrinet til St. Sunniva, nøkkelen til en hemmelighet som har vært bevart i over tusen år.   
   Da hans klient blir bortført, har selv verdens største detektiv intet valg: Han må kaste seg ut i en forrykende jakt over halve Norge, i et siste desperat forsøk på å finne skrinet før morderen.

Sherlock Holmes og hans gode venn Watson i Norge? I en historie som foregår i 1895, med et språk som er forsøkt lagt tilsvarende den tiden det skal beskrive. Jeg var egentlig veldig skeptisk. Jeg var redd det gammeldagse skulle gjøre det kjedelig, og jeg var redd at en norsk historie om Sherlock Holmes skulle bli klein. I tillegg har vi altså tapte relikvier og hemmeligheter som kan «snu oppned på vår verdensforståelse», og dermed var det duket for en haug med klisjeer.

Men min i utgangspunktet negative innstilling, ble tidlig gjort til skamme. For en perfekt påskekrim – akkurat slik god, gammeldags påskekrim skal være; Christie og Conan Doyle kunne knapt ha gjort det bedre selv!
Jeg storkoste meg gjennom historien, og Sherlock var Sherlock, og ikke en blek, småflau kopi av originalen.

Det er duket for flere leseropplevelser med Fauskangers herlige, gammeldagse, langsomme, originale og deilige krimbøker!!

3 tanker om “Skrinet av H.K. Fauskanger

  1. Jeg er stor fan av Sherlock, så denne boken tror jeg at jeg må få med meg. Likte godt Skammens tegn, så ja takk til mer av det samme herlige språket 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *