Skjulte feil og mangler av Elsebeth Egholm

Skjulte feil og manglerTittel: Skjulte feil og mangler
Forfatter: Elsebeth Egholm 
Utgitt på Schibsted Forlag 2013
Originaltittel: Skjulte fejl og mangler (2002)
Oversatt av Lene Stokseth 
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Hun ble stående et langt øyeblikk og bare stirre mens skrapelyden ble til en uvirkelig lydkulisse. Så var det som om kroppen tinte, og hun kjente en umulig trang til å omfavne. Til å beskytte. Til å kjenne myk hud mot kinnet, puste liv og holde varmt, mett og tilfreds. Instinkt, tenkte hun undrende. Instinktet var intakt, selv etter så mange år.
«Et barn!» hørte hun seg selv rope. Stemmen lød fjern og skjelven, som lyden fra en båndopptaker.
Hun merket at hun hadde stått og holdt pusten, og slapp den ut sammen med ordene.
«Det ligger et barn der nede.»
Hun pekte ned i det grumsete vannet.

Journalisten Dicte feirer 40-årsdagen sin sammen med sine to bestevenniner; den høygravide Ida Marie og jordmoren Anne. Mens de sitter på restauranten blir Dicte vár en lyd fra vannet og oppdager at det ligger et barn i en balje i elven. Et nyfødt barn. Et dødt barn.
Hun blir mot sin vilje satt til å dekke saken, hun er motvillig fordi saken vekker vonde minner fra fortiden.
Når Anne oppdager at et barn på nyfødtavdelingen på sykehuset har fått skrevet «DØ» i panna, blir saken enda mer bisarr.

Krim eller såpeopera? Jeg må innrømme at jeg synes denne boka var treg i starten. Det var så mye personlig om de enkelte karakterene. Nå er jo dette første bok i en serie, så det er vel naturlig at vi skal lære dem å kjenne. Men jeg var nesten sikker på at jeg leste en krimbok, og da ble det lite sak og mye personlig.
Så fikk jeg den andre boken i serien i posten, og ser at disse bøkene blir presentert som historier i krysningspunktet mellom krim og chic lit – og da skjønte jeg mer. Det er rart hva forventningene gjør med en. Jeg er jo ikke overvettes glad i chic lit, det blir for mye trivielt drama, med kjærlighetsproblemer, utroskap, fortidens demoner som spiller inn i nåtidens liv… som vi aldri helt og fullt får svar på, bare stykkevis og delt for å holde på leserens nysgjerrighet.

Boka havner sånn midt på treet for min del, krimdelen var spennende nok og ikke spesielt åpenbar i sin løsning, deler av de personlige historiene er også veldig interessante – men jeg synes det er vel mye personlig drama og jeg skumleste deler av historien.

En tanke om “Skjulte feil og mangler av Elsebeth Egholm

  1. Jeg leste denne her, og reagerte litt sånn som deg. Chic-lit er ikke min greie, men boken var grei den. Siden serien begynte på tv like etter jeg hadde lest denne, så ble det til at jeg så den, og da gadd jeg ikke fortsette å lese alle bøkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *