Skinndød av Thomas Enger

Forfatter: Thomas Enger
Utgitt på Gyldendal Norsk Forlag AS 2010

Bakken har gapt opp og forsøkt å svelge henne. Bare hode og overkropp synes. det stive legemet er omkranset av fuktig jord, som var hun en enslig, tynn, langstilket rose. Blod fra tynne, avlange flenger har rent nedover som tårer på et dystert kinn. Den nakne ryggen ser ut som et maleri.

Henning Juul er tilbake på jobb som nettjournalist. For to år siden døde hans seks år gamle sønn, Jonas – og det var ingen ulykke.

Henning blir kastet rett inn i jobben igjen da en kvinne blir funnet halvt nedgravd og steinet til døde i et telt på Ekebergsletta. Hun har dessuten piskemerker på ryggen og den ene hånden hennes er kuttet av. Da et nytt drap finner sted, innser Henning Juul at han må finne sannheten før enda flere menneskeliv går tapt – inkludert hans eget.

I tillegg følger Juul sin egen personlige agenda: Hvem drepte Jonas?

Dette er forfatterens debutbok, og er den første i en planlagt serie om journalisten Henning Juul – og svaret på det store spørsmålet; «Hvem drepte Hennings sønn?» får vi først i den siste boken. Heldigvis skriver Thomas Enger så fantastisk bra og spennende at det neppe er noe problem å komme seg gjennom bøkene for å få det endelige svaret.

Boken var spennende fra første side, og det var nesten ikke mulig for meg å legge den fra meg. Jeg liker hvordan Enger fletter inn Hennings personlige demoner i historien på en måte som ikke gjør at det tar for mye plass i forhold til den egentlige krimhistorien i boken.

Bok nummer to i serien; Fantomsmerte – kom ut i 2011 (og den ligger allerede klar til lesing hos meg). Og så har jeg (dessverre) oppdaget denne forfatteren så tidlig i hans karriere at jeg faktisk må vente på at bøkene kommer ut – søren! Det er planlagt seks bøker i serien, og jeg gleder meg enormt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *